Şef sahneye döndü

KHK ile ihraç edilen dünyaca ünlü orkestra şefi Yazıcı görevine iade edildi.

Yayınlanma: 05.10.2018 - 22:33
Abone Ol google-news

 

Şubat 2017’de yayımlanan OHAL KHK’si ile İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun kararı ile görevine iade edildi. Bir buçuk yıldır hiçbir devlet sahnesinde yer alamayan, pasaportu iptal edildiği için yurtdışına da çıkamayan şef Yazıcı’nın pasaportu da iade edildi.

‘Soruşturma yok’

Yazıcı’nın avukatı, Yazıcı’nın herhangi bir örgütle irtibatının olmadığını belirtti ve kamu görevine iade edilmesini talep etti. Komisyon 11 Eylül’de, “UYAP’tan temin edilen bilgilere göre, başvurucu hakkında herhangi bir soruşturma ve kovuşturma olmadığını” tespit etti. Şef Yazıcı görevine iade edildi. Yazıcı, karar ile birlikte İzmir Devlet Opera ve Balesi’ndeki görevine geri döndü.

Önce Fransa

Yazıcı, aradan geçen yaklaşık 1 buçuk yıllık süre içinde, “Yurtdışındaki konserlere gidemedim. Yurtiçindeki devlet orkestralarına da gidemedim. Bazı özel orkestralar bu süre içinde destek oldu. Ancak bazıları da konser vermek istemedi” dedi.

Yazıcı, planlanan ilk konserinin kasım ayında Japonya’da olduğunu ifade ederken, “Ama benim pasaportumu aldığımı duyan ve Fransa’da festivali olan bir müzisyen, kendi konserlerinden bir tanesini iptal edip bana verdi. İlk önce Fransa’ya ondan sonra Japonya’ya gidiyorum” dedi. Pasaportu herhangi bir hukuku dayanak olmadan iptal edilen Yacızı, Anayasa Mahke-mesi’ne başvurmuştu.    

2 bin 300 kabul, 33 bin 700 ret

OHAL Komisyonu’ndan dün yapılan açıklamada, verilen kararlara ilişkin bilgiler güncellendi. Komisyona yapılan başvuru sayısının 125 bin olduğunun belirtildiği açıklımada, verilen karar sayısının 36 bin olduğu bildirildi. Açıklamada 36 bin karardan; 2 bin 300’ünün kabul, 33 bin 700’ünün ise ret yönünde olduğu ifade edildi. Açıklamada, haftada ortalama 1200 dosyanın karara bağlandığı da belirtildi.

 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler