Yılın yönetmeni Ceylan

Başka Sinema Film Festivali başladı.

Yayınlanma: 06.10.2018 - 23:36
Abone Ol google-news

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, önceki gün düzenlenen açılış töreniyle başladı. 11 Ekim’e kadar sürecek ve 25 ülkeden 40 filmin gösterileceği festivalde bu yıl ilk defa verilen Kariyo & Ababay Vakfı Yılın Yönetmeni Ödülü’ne Ahlat Ağacı filmiyle Nuri Bilge Ceylan layık görüldü. Ceylan’a ödül heykelciğini ve 100 bin TL’lik para ödülünü Kariyo & Ababay Vakfı kurucularından Sami Kariyo sundu.
Nuri Bilge Ceylan yaptığı teşekkür konuşmasında “Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nin de Ayvalık ve Ayvalıklılar için büyük şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü kendimden de çok iyi biliyorum ki festivallerin insanın hayal gücünde değiştirici ve dönüştürücü bir gücü var. Festivallerde ters köşeye yatıran, hiç düşünmediğiniz anda kendinizden gizlediğiniz sırları bile sizin yüzünüze çarpan bir filmle karşılaşmak bir anda büyük kararlar aldırabiliyor insana. Bu yüzden bu festivalin de çok önemli olduğuna, birtakım gençlerin kanına gireceğine, onlara bir ışık göstereceğine inanıyorum” dedi.
Festival biletleri biletiva.com üzerinden ve festivalin sinema gişelerinden 10 TL olarak satışa sunuldu. Hafta içi gündüz seansları 65 yaş üstü izleyiciler ve öğrenciler için 5 TL olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler