Yeksan’ın ‘Yuva’sı Varşova’da...

Yönetmen Emre Yeksan’ın ikinci uzun metrajı “Yuva”, 34. Varşova Film Festivali kapsamında dört gösterimle seyirciyle buluşacak.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 00:05
Abone Ol google-news

 

İlk ve ikinci yapımların yer aldığı bölümde yarışan filmin gösterimleri, iki yıl üst üste Venedik’te ilk iki filmiyle yer alan yönetmen Yeksan ve görüntü yönetmeni Jakub Giza’nın katılımıyla gerçekleşecek.
Ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın hikâyesini anlatan “Yuva”nın çekimleri İğneada’da yapıldı. Biennale College - Cinema’nın 2017/18 döneminde finanse etmeye değer bulduğu üç projeden biri olan “Yuva”, Türkiye’den bu programın desteğini alan ilk film olma özelliğini de taşıyor.

Ayrıca, Yeksan’ın, ilk filmi “Körfez”in festival gösterimleri devam ediyor. Film, bu yıl 8. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali kapsamında Frankurtlu sinemaseverlerle buluştu. “Körfez” haftaya ise Yeksan’ın katılımıyla 21- 22 Ekim tarihlerinde 6. Duhok Uluslararası Film Festivali, Dünya Sineması Yarışması bölümünde gösterilecek. “Körfez”in İstanbul gösterimleri ise şöyle: 24 Ekim Çarşamba günü Mimarlar Odası’nda 18.45’te XII. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali’nde izleyicilerle buluşacak filmin ardından Mücella Yapıcı ve Emre Yeksan bir söyleşi yapacak.
31 Ekim’de Başka Sinema kapsamında Sabancı Üniversitesi’nde Emre Yeksan’ın katılımıyla Körfez gösterilecek. Filmin ardından bir söyleşi de gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler