‘Parklarda Caz’ın favori gruplarından Koffie 31 Ekim’de Salon’da

25. İstanbul Caz Festivali’nde Parklarda Caz bölümünün en sevilen, en dinamik gruplarından Koffie, Hollanda Konsolosluğu’nun katkılarıyla 31 Ekim Çarşamba akşamı Salon’a konuk oluyor.

Yayınlanma: 26.10.2018 - 16:22
Abone Ol google-news

İstanbul Caz Festivali’nde Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde ve Fenerbahçe Parkı’nda iki konser veren ve festival izleyicilerini kendilerine hayran bırakan Koffie, Hollanda Konsolosluğu’nun katkılarıyla yeniden İstanbul’a geliyor. İlhamını Fela Kuti, James Brown, Red Hot Chili Peppers, Miles Davis, The Roots gibi büyüklerinden alan Koffie, afropunk ritimleriyle 31 Ekim Çarşamba akşamı Salon’da konser verecek.

2013’te piyasaya sürdükleri ve kendi adlarını taşıyan ilk albümleri “Koffie”nin ardından büyük bir Avrupa turnesine çıkan Hollandalı ekip bu albümden kısa süre sonra, 2013 senesinde ikinci kez stüdyoya girdi ve “Eh Lady” adlı albümleri ortaya çıktı. North Sea Jazz, Zwarte Cross, Oerol, Dunya and Roots Festival Amsterdam gibi birçok festivalin aranan yüzü haline gelen grup, Belçika, Macaristan ve İsviçre başta olmak üzere sayısız Avrupa kentinde verdikleri konserlerdeki pop ve cazı bir araya getiren başarılı performanslarıyla göz doldurdu.

İmprovize yetenekleri, afrobeat, caz ve 70’lerin funk müziğine olan hakimiyetleriyle kendilerine hayran kitlesi edinen ekip üç senelik turne döneminden sonra üçüncü albümleri “Huntu”yu 2016’da piyasaya sürdü. Basta Daniël Schotsborg, gitarda Valentijn Bannier, davulda Abe van der Woude ve klavyede Niels Broos’dan oluşan dört kişilik ekibe alto saksofonda Floris van der Vlugt, tenor saksofonda Itai Weissman ve vurmalılarda ise Vernon Chatlein ile Steven Brezet’in katıldı.

Koffie, Salon konserinin yanı sıra Parklarda Caz konserinde onlara eşlik eden müzisyen Tarık Aslan ile İstanbul ve Mardin’de çocuklara yönelik atölye çalışmaları da düzenleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler