Gaziantep'te şiir randevusu

Gaziantep'te 2-4 Kasım arasında yapılacak Uluslararası Şiir Festivali'ne 8 ülkeden 12 şair katılacak. Türkiye'de kültürel hayatın canlandırılması için Goethe Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve Fransız Kültür Merkezi tarafından başlatılan 'Kültür için Alan' projesi kapmasında düzenlenen festivale Gaziantep Belediyesi ve Valiliği ev sahipliği yapacak. Festival, 2 Ka

Yayınlanma: 28.10.2018 - 11:51
Abone Ol google-news

Teması, Çevrimdışı İstanbul Dergisi tarafından 'İmgelerin Mozaiği' olarak belirlenen festivale Meksika'dan Ali Calderon Farfan, Fransa’dan A.C. Hello, Hollanda’dan Bas Kwakman, İsveç'ten Hanna Rajs Lara, Almanya’dan Matthias Göritz, ABD’den Mel Kenne, Beyaz Rusya’dan Volha Hapeyeva; Türkiye’den ise Kadir Aydemir, Eren Aysan, Nilay Özer, Salih Bolat ve Şükrü Erbaş katılacak. Sedat Anar ile Suriyeli Hannan Habaş ise müzikleriyle festivalde yer alacak.

Türkçe, İngilizce ve Arapça'ya çevrilen şiirlerin şairlerinin sesinden dinleneceği festivali üç şair; Efe Duyan, Gökçenur Ç. ve Nihat Özdal yönetecek.

3 Kasım Pazar günü saat 19.00'da Onat Kutlar Sahnesi'nde 1 Nisan'da kaybettiğimiz Gaziantepli şair Ülkü Tamer şiirlerle anılacak.
Festival programı şöyle:

2 Kasım Cuma, saat 14.00: Zeugma Müzesi Oditoryumu'unda festival açılışı.

3 Kasım Cumartesi, saat 15:00: Onat Kutlar Sahnesi'nde söyleşi. (Edebiyata nasıl adım attınız?)

Saat 16.30: Onat Kutlar Sahnesi'nde şiir dinletisi.

Saat 19.00: Onat Kutlar Sahnesi'nde Sedat anar'ın müzikleriyle Ülkü Tamer anması.

4 Kasım Pazar, saat 15.00: Gaziantep Sanat Merkezi'nde söyleşi. (Şiir yollarda).

Saat 16.30: Gaziantep Sanat Merkezi'nde söyleşi (Farklı kültürlerin şiir üzerindeki etkisi).

Saat 19.30: Kendirli Kilisesi'nde şiir dinletisi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler