Çocuklara renkli eğitim

Amsterdamlı caz grubu Koffie, Şişli’de atölye düzenledi.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 23:12
Abone Ol google-news

 

Şişli Belediyesi, Hollandalı caz grubu Koffie’nin Roman çocuklar için gerçekleştirdiği perküsyon atölyesine ev sahipliği yaptı. Şişli Belediyesi Roman Sanat Evi’nde gerçekleşen etkinlikte, Kuştepe Mahallesi’nde yaşayan 6-14 yaş arasındaki çocuklar müzik grubu Koffie ile Tarık Aslan’dan def, darbuka ve küçük Latin perküsyonları eğitimi aldı.

İstanbul Caz Festivali’nin Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ile yürüttüğü ortak çalışma kapsamında düzenlenen atölye renkli anlara sahne oldu. Roman çocuklar def ve darbuka gibi tanıdıkları enstrümanları Latin perküsyonları ile birleştirerek müziği yeniden keşfetmenin tadını çıkardı.

Atölye çalışmasına katılan başkan H. Hayri İnönü, “Şişli Belediyesi olarak dezavantajlı çocuklarımızın eğitimde, sosyal hayatta daha aktif olmalarını sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Buradaki Kuştepeli çocuklarla birlikte vurmalı sazlardan çaldılar, onlara müzik eğitiminde katkıda bulundular. Bunu sağlayan Hollanda Konsolosluğu’na ve çocuklarımıza mentorluk yapan Koffie grubuna çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkonsolos Bartholomeus Van Bolhuis ise “Buradaki birçok çocuğun zaten doğal yeteneği var. Burada bu projeyi yaptığımız ve bu doğal yeteneğe daha da katkıda bulunabildiğimiz için mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler