‘Nereden Nereye’ Konak’taydı

Konak Belediyesi’nin düzenlediği “Tiyatro Konak”ta etkinliği ikinci gününde “Nereden Nereye: Enver Aysever-Gündoğarken” oyununa ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma: 03.11.2018 - 23:37
Abone Ol google-news

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterdi. Aysever, yakın geçmişimizi şekillendiren olayları şiirle, edebiyatla ve fotoğraflarla canlı bir belgesel tadında sahneye taşırken, Gündoğarken, akıllarda yer etmiş şarkılarıyla gösteriye eşlik etti. Yakın döneme iz bırakan 1980 askeri darbesi, Sivas katliamı, Hrant Dink suikastı, Tahir Elçi’nin öldürülmesi ve Gezi Direnişi’ni bir kez daha hatırlatan oyun dünden bugüne “nereden nereye” geldiğimizi gözler önüne serdi.

Müziğin, mizahın, hüznün, acı-tatlı anıların birlikteliğiyle duygu dolu anlar yaşatan gecede Ruhi Su, Rıfat Ilgaz, Aydın Boysan, Levent Kırca, Zeki Alasya, Metin Altıok, Aziz Nesin ve Tarık Akan gibi birçok değerli isim de saygı ve özlemle anıldı. Seyircinin uzun süren alkışlarıyla son bulan gösterinin ardından sahneye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Enver Aysever ve Gündoğarken’e teşekkür etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler