Boğaziçi’nde büyük ödül ‘Halef’in

6. Boğaziçi Film Festivali önceki gece sona erdi.

Yayınlanma: 04.11.2018 - 23:15
Abone Ol google-news

 

Bu yıl 6.’sı düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nin kazananları belli oldu. Cemal Reşit Rey’de gerçekleşen Kapanış ve Ödül Gecesi’nde Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği “Halef” adlı film ulusal uzun metraj yarışmada En İyi Film seçilerek 100.000 TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’ne ulaştı. Festivalin uluslararası yarışmasında Filistinli yönetmen Bassam Jarbawi’nin “Screwdriver” adlı filmi En İyi Film seçilirken, Bosphorus Film Lab’in destek vereceği projeler de belli oldu. Çok sayıda konuğun katıldığı gecede, Norveçli yönetmen Bent Hamer’a da Onur Ödülü verildi.

Başkanlığını yönetmen Serdar Akar’ın yaptığı ve oyuncu Begüm Birgören, yönetmen Andaç Haznedaroğlu, senarist Ercan Mehmet Erdem ile görüntü yönetmeni Mehmet Aksın’dan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi Murat Düzgünoğlu’nun yönettiği Halef’i yılın en iyi yerli filmi seçti. 100.000 TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’nün sahibi olan Halef ayrıca, En İyi Senaryo (Murat Düzgünoğlu, Melik Saraçoğlu) ve En İyi Erkek Oyuncu (Muhammet Uzuner) dallarında da ödüller aldı. Yarışmada En İyi Yönetmen Ödülü “Anons” filmiyle Mahmut Fazıl Coşkun’a verilirken, filmdeki çalışmasıyla Krum Rodriguez de En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nün kazandı. Gecenin kazanan bir diğer filmi ise “Borç” oldu. Filmdeki performansıyla İpek Türktan Kaynak, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü, Naim Kanat da En İyi Kurgu Ödülü’nün sahibi oldu.

Festivalin bu yıl ilkini verdiği 10.000 TL değerindeki FİYAB Yapımcı Ödülü için ilk ya da ikinci filmini çekmiş yapımcılar değerlendirildi ve Metin Tunçtürk, Nazif Tunç ile Sinan Sertel’den oluşan jüri, “Güvercin” filmi ile Mesut Ulutaş’ı yılın yapımcısı seçti.

Altın Yunus Filistinli yönetmene

Bu yıl Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda 50.000 TL değerindeki Altın Yunus Ödülü ise Filistinli yönetmen Bassam Jarbawi’nin “Screwdriver / Tornavida” adlı filmine gitti.
İranlı yönetmen Parviz Shahbazi’nin başkanlığında ve oyuncu Belçim Bilgin, yapımcı Marc Baschet ve görüntü yönetmeni Iris Ng’den oluşan Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi ayrıca, İran yapımı “Bomb: A Love Story / Bomba: Bir Aşk Hikâyesi”nin yönetmeni ve aynı zamanda oyuncusu Payman Maadi’yi En İyi Yönetmen seçti.

Yarışmada En İyi Kadın Oyuncu “The Queen Of Fear / Korku Kraliçesi” ile Valeria Bertuccelli, En İyi Erkek Oyuncu “Cold November / Kasım Soğuğu” filmiyle Kushtrim Hoxha seçilirken, Jüri Özel Ödülü de “Land / Memleket” filmiyle İranlı yönetmen Babak Jalali’ye gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler