Pınar Sur, hikâyelerini çocuklar için imzaladı

İlk kez düzenlenen Bilkent Kitap Günleri, yazar Pınar Sur’u ağırladı.

Yayınlanma: 04.11.2018 - 23:22
Abone Ol google-news

Yazar Pınar Sur, Peren ile Dedesi serisini Ankara’da Bilkent Center’da düzenlenen Bilkent Kitap Günleri’nde imzaladı.  

Sur’un hikâye serisi Peren ile Dedesi, 26 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında, Bilkent Kitap Günleri’nde miniklerle buluştu. Sur kitaplarını çocuklar için imzaladı. Kitap, yazar Sur’un kızı ve dedesinin maceralarını anlatıyor. Kuzey Işığı Yayınları’ndan çıkan ilk serinin hikâyeleri de Peren ile Dedesi,

Alışverişte, Çiftlikte, Evde, Karda ve Mutfakta...
Peren ile Dedesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından tüm kütüphanelere dağıtılmak üzere 1200 adet satın alındı. Ayrıca Sur, “Okullarda da tanıtımlar yapıyoruz, interaktif söyleşiler gerçekleştiriyoruz, hikâyeleri karşılıklı okuyoruz, ufak çaplı imza günlerimiz var. Daha çok kişiye ulaşmak istiyoruz. Hikâyeleri Doğu’daki köy okullarına ileten yardımsever, kitapsever dostlarımız okuyucularımız oluyor. Peren ile Dedesi birçok köy okuluna ulaştı. Bu konuda şanslıyız” bilgisini de verdi.

Peren ile Dedesi hikâyeler serisinin ilk kitabı olduğunu dile getiren Sur, “Bilkent Kitap Günleri’nde olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çocuklarla, anne-babaları ile buluştuk. Satışlar da çok iyi gidiyor. Hatta şöyle bir müjde verebilirim. Yakında yeni kitabımız da raflardaki yerini alacak. Peren ile Dedesi okul öncesi çocuklar içindi. Bu kez seri değil, farklı bir kitap olacak. Yine çocuk kitabı ama biraz daha üst sınıflara yönelik olacak” dedi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Bilkent Kitap Günleri’nde 40’ın üzerinde yayınevi okuyucuları ile buluştu, etkinlik alanında sahaflar da yer aldı, 100’ün üzerinde yazarla imza günleri ve söyleşiler düzenlendi. Bilkent Kitap Günleri’nde ayrıca; Üzeyir Gündüz, Mehmet Ali Çatal, Şeref Pınarbaşı, Mesut Özcan, Yahya Türkeli, Murat Tufan Duman, Oğuz Selim Yazıcı, Şevval Altan, Melissa Ayça Yıldıran, Aylin Bendis, Sema Ateş, Leyla Arsal, Emin Gürdamur, Faruk Uysal, Burcu Kırmızıgül, Mihrap Altıntaş, Hilal Erdoğan ve Engin Dinç de kitaplarını imzaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler