Ahmet Kural adliye çıkışı yuhalandı

Oyuncu Ahmet Kural, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği iddiasıyla savcılığa ifade verdi. Kural, adliye çıkışı açıklama yaptığı sırada yuhalandı.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 14:13
Abone Ol google-news

<video:1131956>

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı, hakaret ve tehditte bulunduğu için hakkında soruşturma başlatılan oyuncu Ahmet Kural dün avukatı Sibel Aydın ile birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu savcısına "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Savcılık ifadesinin ardından adliye önünde avukatıyla beraber açıklama yapan Ahmet Kural, “Herkesten özür diliyorum. Bu yaşananlar için de, asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır" dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarını sadece resmi makamlara yapacağını belirten Ahmet Kural, "Türk adaletine güveniyorum. Yargı süreci devam ediyor. Benim için yeni bir başlangıç her anlamda. Böyle bir konuyla adım anıldığı için, anılmasını hiç istemediğim bir konu, herkesten özür diliyorum tekrar. Bu yaşananlar için de, asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum; haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acıdır” diye konuştu.

Kural'ın avukatı Sibel Aydın ise, "Müvekkilimin talebiyle biz yaşanılan bu olayı hiç bir şekilde kamuoyuyla paylaşmama kararı aldık. Sadece yargı mercilerine ifade vereceğimizi söyledik. Biz şu anda sayın savcıya ifademizi verdik” dedi. Müvekkili Kural'ın ifadesinde olayın tüm ayrıntısını anlattığını aktaran Aydın, "Toplum tek taraflı bilgilendirilmiş ve farklı bir algı yaratılmıştır. İfadesinden de bu açık bir şekilde anlaşılacaktır. Bunu özellikle söylemek istiyorum; adil yargılanma ve savunma hakkına herkesin saygı duyması gerekiyor. Bunun aksine davranan insanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Özellikle Sıla hanımın avukatıyla ilgili, meslektaşımı İstanbul Barosu'na şikâyet edeceğim” ifadelerini kullandı. Avukat Aydın, bu süreç ve ilerleyecek süreçte, kişilik haklarına zarar verecek olan herhangi bir asılsız iddia, itham, iftira ve hakaret nedeniyle müvekkilinin uğrayacağı her türlü zararda, her türlü kişi, kurum hakkında yasal sürece yarından itibaren derhal başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

İYİ Partililerden tepki

Ahmet Kural açıklama yaptığı sırada, adliye önünde Sayıştay raporlarını protesto etmek için bulunan İyi Parti üyesi bir grup, Kural'ı yuhalayarak, "Kadına şiddete hayır" sloganları attı.

<video:1131897>

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sanatçı Sıla geçtiğimiz perşembe günü avukatı Rezan Epözdemir ile adliyeye gelerek, Ahmet Kural'dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Soruşturma savcısı da Ahmet Kural'ı ifade vermeye çağırmıştı.

<haber-yatay:1132005,1131874,1131336,1131854>




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler