Ressam Katipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kanser tedavisi gördüğü İstanbul Başkent Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde önceki gün yaşamını yitiren ressam Yusuf Katipoğlu (77) Kuzguncuk Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Trabzon’da toprağa verilmek üzere yola çıktı.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 22:32
Abone Ol google-news

Ressam, bugün öğle namazından sonra İskenderpaşa Camisi’nde düzenlenecek törenin ardından Trabzon Şehir Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Katipoğlu’nun yakın arkadaşlarından mimar Nevzat Sayın, Katipoğlu ile 1980’li yıllarda tanıştığını dile getirerek, “Tanıştığımızdan beri çok iyi arkadaştık. Onun çok önemli bir özelliği var. Bedri Rahmi Atölyesi’nde yetişenlerden kendisi. Bedri Rahmi Atölyesi’nin bütün mezunları gibi o da kendine has çizgisini sürdürebilen bir adamdı” dedi.

Heykeltıraş Seçkin Prim, henüz çocukluk yıllarında usta ressamla tanıştığını aktararak sözlerini şöyle sürdürdü: “Yusuf Ağabey’i 8-9 yaşlarında tanıdım. Onlar sayesinde aslında heykeltıraş oldum. Şu an bu işi yapıyorsam Kuzguncuk’taki bütün sanatçıların elinde büyüyerek geldiğim bir durum sayesindedir. Yusuf Ağabey bence gördüğüm en samimi ve en sahici adamlardan biriydi ve çok önemli bir ressamdı. Çok şey öğrendim ondan. Allah rahmet eylesin. Çok seviyorum onu.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler