‘Yarının Kadın Yıldızları'na destek devam ediyor

İstanbul Müzik Festivali, geçen yıl TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) sponsorluğunda başlattığı Yarının Kadın Yıldızları projesini önümüzdeki festivalde de sürdürecek.

Yayınlanma: 06.11.2018 - 22:57
Abone Ol google-news

Proje kapsamında TSKB’nin desteği ve festival izleyicilerinin de katkısıyla oluşturulan fon aracılığıyla çalgı, şan ve şeflik branşlarında uluslararası arenadaki kariyerlerinde ilerlemek isteyen genç kadın müzisyenlere maddi destek sunuluyor. Ayrıca, düzenlenen özel bir konserle destek alan müzisyenlerin festival dinleyicisiyle buluşmaları da sağlanıyor. 2018’de bu proje kapsamısı oluşturulan fondan 14 genç kadın müzisyen yararlandı. Proje kapsamında oluşturulan toplam fon miktarı, seçici kurul tarafından belirlenen müzisyenlere, ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak. Destek fonundan yararlanmak için başvurular, 15 Mart 2019’a kadar [email protected] adresinden yapılabiliyor. 

‘Çoklu İfade’nin sergisi...

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde 8 Kasım’da 20 sanatçının katılımıyla “Çoklu İfade” sergisi açılacak. Düzenlemesini ve organizasyonunu Nezihe Bilen Ateş’in yaptığı serginin açılışı saat 18.00’da yapılacak. Sergi farklı anlatım biçim ve yöntemleriyle, değişik malzeme ve tekniklerle iş üreten, farklı disiplinlerden gelen ve farklı yönelişlerde olan, her biri kendi sanatsal serüveninde varlığını ve yetkinliğini kanıtlamış, yirmi usta sanatçıyı bir araya getiriyor.
Sanatçılar: Ahmet Sarı, Ali Kotan, Altan Çelem, Ayşegül Sağbaş, Barış Cihanoğlu, Beyza Boynudelik, Barış Sarıbaş, Burçin Erdi, Didem Ünlü, Füruzan Şimşek, Gökhan Deniz, Güler Güçlü, Horasan, Kerem Ağralı, Mustafa Karyağdı, Nur Gürel, Nezihe Bilen Ateş, Selahattin Yıldırım, Serkan Yüksel ve Seydi Murat Koç. “Çoklu İfade” karma sergisi 9 Aralık’a kadar görülebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler