Edebiyat, hayatı kuşatacak

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor. 800 yayınevi’nin katıldığı fuar 18 Kasım’da sona erecek.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 22:04
Abone Ol google-news

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği beraberinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenen 37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor. Fuar 18 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuara yurtiçi ve yurtdışından 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Fuarın ana teması ise “Hayatı Edebiyatla Kuşatmak.” Dokuz günlük fuar boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan 300 kültür etkinliğinde ve binlerce imza gününde yazarlar okurlarıyla bir araya gelecek.

Onur yazarı Selim İleri

Fuarın onur yazarı Selim İleri, fuar süresince etkinliklerde ve imza günlerinde okurlarıyla buluşacak. Everest Yayınları ve TÜYAP tarafından düzenlenen Selim İleri Edebiyatı panellerinin 10 Kasım’daki ilk oturumunu Doğan Hızlan yönetirken, Ayşe Sarısayın, Gül İrepoğlu ve Beşir Ayvazoğlu konuşmacı olarak katılacak. Oturumun ikinci paneli ise 18 Kasım Pazar günü Metin Celâl’in yönetiminde ve gazetemiz Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay, Atilla Birkiye, Fatih Altuğ, Handan İnci, Filiz Aygündüz’ün konuşmalarıyla gerçekleşecek. Bu paneli gazetemiz Kitap Eki Editörü Eray Ak’ın yöneteceği, Jale Sancak, Sibel Oral, Onur Caymaz ve Burcu Aktaş’ın konuşmacı olacakları “Selim İleri ve Sonraki Kuşaklar” paneli takip edecek.

11 Kasım Pazar günü ise Türkan Şoray’ın konuşmacı olarak katılacağı ve Faruk Şüyün’ün yöneteceği “Arkadaşım Selim” söyleşisi gerçekleştirilecek. Selim İleri için hazırlanan onur yazarı kitabından seçme metin ve fotoğraflardan oluşan “Arkadaşım Selim” sergisi ise ana giriş / üst kat fuayede fuar süresince ziyaret edilebiliyor.

Atatürk anılıyor

Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası kapsamında Mustafa Kemal Atatürk, fuarın açılış günü olan 10 Kasım’da düzenlenecek etkinliklerle TÜYAP’ta anılacak. Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk’e Yakından Bakmak” isimli söyleşide İpek Çalışlar ve Teyfur Erdoğdu; İnkılap Yayınları tarafından düzenlenen “Atatürk Etkisi” söyleşisinde ise Sinan Meydan konuşmacı olacak. Mustafa Kemal Ulusu da “Atatürk’ün Yanıbaşında” söyleşisinde konuşmacı olacak. Aytül Akal’ın minik okurlarıyla buluşacağı “Atatürk Olmak” söyleşisi ise Uçanbalık Yayınları tarafından düzenlenecek.
Kitap fuarı süresince yayıncılık sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren TÜYAP, ilk kez illüstratör ve yayıncıların buluşacağı bir etkinlik organize ediyor. Türkiye Yayıncılar Birliği ile birlikte yürütülen organizasyonun hazırlık aşamasında tüm illüstratörlere bir çağrıda bulunuldu ve ilk kez doğrudan yayıncılarla illüstratörlerin buluşacağı etkinliğe 64 illüstratör ve 35 yayıncının katılımı gerçekleşti. Buluşmaya katılan illüstratörlerin işlerinden bir seçki fuar süresince 12. salonda sergilenecek.

Ara Güler Sergisi

Fotoğrafın usta ismi Ara Güler, TÜYAP’ta bir sergi ile anılıyor. Geçen ay 17 Ekim’de hayatını kaybeden Güler için Ara Güler Müzesi’nin ilk yayını “Islık Çalan Adam”, Ara Güler’in görsel hikâyeciliğini farklı alanlardaki üretimleri üzerinden yeniden okumaya davet ediyor. Sergi, 12. salonda fuar süresince ziyaret edilebilir.

Eşzamanlı: ARTİST 2018

37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, ARTİST 2018 / 28. İstanbul Sanat Fuarı ile eşzamanlı gerçekleştirilecek. Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek; fuarın son günü 18 Kasım Pazar akşamı ise 19.00’da sona erecek. Fuar giriş ücreti 8 TL.

FUARDA BUGÜN

-37. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 28. İstanbul Sanat Fuarı Açılış Töreni saat 12.00’de Karadeniz Salonu’nda gerçekleşecek.

-Doğan Kitap’ın düzenlediği “Kuşaklar Arası Türkiye” paneli, Altan Öymen ve Enver Aysever’in katılımıyla saat 13.30’da Marmara Salonu’nda gerçekleşecek.

-Cumhuriyet Yazarları “Alev Coşkun, Aykut Küçükkaya, Mine Kırıkkanat, Orhan Bursalı ve Özlem Yüzak” bugün saat 14.00’te Kırmızı Kedi standında okurları ile buluşacak.

-Everest Yayınları’nın düzenlediği Yazar Buket Uzuner’in “Bir Ekoloji - Kurgu olarak HAVA Romanı” başlıklı söyleşisi saat 14.45’te Marmara Salonu’nda

-PEN Yazarlar Derneği tarafından düzenlenen “Köy Enstitüleri ve Edebiyat” paneli Tarık Günersel’in yönetiminde Alper Akçam, Adnan Binyazar, Tülin Dursun, Osman Şahin’in katılımıyla 18.30’da Interexpo Salonu’nda gerçekleşecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler