Malatya’da festival zamanı

8. Malatya Uluslararası Film Festivali önceki gece düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Yayınlanma: 10.11.2018 - 23:48
Abone Ol google-news

Bu yıl 8.’si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, görkemli bir gece ile başladı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Uluslararası Film Festivali Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Valisi Aydın Baruş ile Festival Direktörü Suat Köçer’in yanı sıra, sinema ve televizyon dünyasının önemli isimlerinin aralarında yer aldığı çok sayıda davetinin katıldığı gecede Onur Ödülleri de sahiplerine verildi.

Ödüller Şen, Kutman ve Sınav’a

Açılış konuşmalarının ardından usta oyuncular Şener Şen ve Perran Kutman ile usta yönetmen Osman Sınav’a “Kristal Kayısı Onur Ödülü” verildi.
Ödülünü Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın elinden alan deneyimli yönetmen Sınav, hâlâ sinema yapmaya devam etmekten duyduğu mutluluğu belirterek ‘Benim için yapılmaya değer tek şey sinema’ ifadelerini kullandı ve festival yönetimine teşekkürlerini sundu.
Türkiye sineması ve televizyonlarının efsane ismi Perran Kutman ise ödülünü bir başka usta oyuncu Şerif Sezer’in elinden aldı. Kutman, konuşmasında genç oyunculara iyi dileklerini iletti ve şöyle konuştu: “53 yıldır bu mesleği yüreğimle, sevgimle, saygımla icra ediyorum. Neticesinde böyle bir ödülle taçlandırılıyorum. Bundan sonraki tek dileğim genç oyuncuların yürekleriyle, sevgileriyle, saygılarıyla ilerlemeleri.”

Şener Şen’e ödülünü takdim etmek üzere sahneye gelen Cem Yılmaz’ın usta oyuncu hakkındaki şu sözleri salondan büyük alkış aldı: “Usta nasıl olur? Güzel şeyleri bu böyle yapılır diye anlatan değil, onu yapan kişi usta olur. Şener Abi her geçen gün biz çıraklarından daha güzel şeyler yaparak bizi zorluyor. Böyle bir ustayla aynı filmde, aynı karede, aynı sahnede olmak çok büyük onur. Çok mutluyum.” Şener Şen, yaptığı konuşmada, Cem Yılmaz’ın hatırşinas övgüleri için teşekkür etti ve şunları kaydetti: “Ben de bu ödülü benden sonraki kuşağın en parlak oyuncuları arasında olan Cem Yılmaz’ın elinden almaktan onur duydum. Tanıtım filmini izlerken beraber çok güzel işler yaptığımız Kemal Sunal’ı, İlyas Salman’ı görmek, bu güzel insanları hatırlamak beni ayrıca duygulandırdı. Malatya’nın böyle güzel bir özelliği var. Hem siyaset hem sanat alanında büyük insanlar yetiştirmiş bir şehrimizdir. Bütün Malatyalıları sevgi saygıyla selamlıyorum.”

‘Türk Sinemasına Katkı Ödülleri’

Festivalde bu yıl ilk kez takdim edilen ‘Türk Sinemasına Katkı Ödülleri’ ise Malatya Yeşil Sinemaları kurucusu ve sahibi Hüseyin Yeşil ile Fono Film Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Okan’a verildi.
Festival 15 Kasım’a kadar devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler