‘Kral Lear’dan ‘Varoluş’a...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 22. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında bugün iki oyun sahnelenecek.

Yayınlanma: 18.11.2018 - 23:17
Abone Ol google-news


Oyun Atölyesi’nin “Kral Lear” adlı oyunu bugün saat 20.30’da Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor. William Shakespeare’in yazdığı oyunu Muharrem Özcan yönetiyor. Oyunun çevirisi ise Haluk Bilginer’e ait. Kral Lear, kızları ve ülkedeki diğer güç odakları arasında dönen trajedi, oyunun özündeki grotesk etkiler eşliğinde yorumlanıyor. Oyunda, Haluk Bilginer, Berfu Öngören, Hare Sürel, Nazlı Bulum, Arif Pişkin, Deniz Celiloğlu, Kaan Turgut, Onur Özaydın, Sertan Müsellim, Efe Tunçer ve Hüseyin Sevimli rol alıyor.

‘Varoluş’...

Koreografisi Bára Sigfúsdóttir’a, Tasarım ve Performansı Masoumeh Jalalieh ile Seyed Alireza Mirmohammadi’ye, Dramaturjisi ise Sara Vanderieck’e ait “Varoluş” adlı performans bugün ve yarın saat 20.30’da Moda Sahnesi’nde sahnelenecek.
Performans, beden ve varoluş üzerine odaklanan bir çalışma. Bu performansta bedenin varlığı, dünyayı ve birbirimizi algılamanın ortak zeminini oluşturuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon