Sunay Akın’ın kalecileri

Ünlü şairin kısa öykülerden oluşan yeni kitabı İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıktı.

Yayınlanma: 22.11.2018 - 22:34
Abone Ol google-news

 

Sunay Akın’ın “Kalede 1 Başına” adlı kitabı İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayımlandı. Akın’ın yeni kitabında mesleği kalecilik olan ya da hayatlarının bir döneminde kalecilik yapmış ünlü isimlerin öyküleri yer alıyor. Bu isimler arasında Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, efsane kaleci Turgay Şeren ve onun jübile maçına katılan ünlü Rus kaleci Lev Yaşin, Yaşar Kemal’e İstanbul’daki ilk evinin kapısını açan Abidin Dino’nun yeğeni Sabri Dino, Fransız filozof Albert Camus, İtalyan tenor Luciano Pavarotti bulunuyor.

Sanatçının kitabı için önceki akşam İş Sanat Konser Salonu’nda tanıtım toplantısı düzenlendi. Geceye Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, İspanyol kulübü Malaga’nın kalecisi Cenk Gönen, Milli Takım kaleci antrenörü Alper Boğuşlu’nun yanı sıra futbol ve sanat dünyasından ünlüler katıldı.

Kalecilik ve satranç

İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, bir konuşma yaparak kitap fikrinin nasıl hayata geçtiğini anlattı. Daha sonra sahneye gelen Sunay Akın da kitaptaki öykülerden örnekler verdi. Akın, futbolda kaleciliğin öneminden bahsettiği konuşmasında, herkesi geriden izleyen kalecileri bir satranç oyuncusuna benzetti ve gittiği maçlarda sürekli kalecileri seyrettiğine değindi. Kitapta kendisi hakkında bir öykü bulunan Şenol Güneş de antrenmanlara kömür işçilerinin Zonguldak’tan gönderdiği madenci eldivenleriyle çıkışının hikâyesinden söz etti. Güneş, o dönemlerde antrenman sahalarının toprak ya da kum olduğunu dile getirirken, yurtdışından alınan pahalı kaleci eldivenlerinin o şartlarda yırtıldığını, bu nedenle de madenci eldivenlerini kullandığını açıkladı. Gecenin sonunda Sunay Akın toplantıya katılanlara kitabını imzaladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler