İstanbul’un müzik mirası mercek altında

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kuruluşunun 11. yılında, yeni bir araştırma programı başlattı.

Yayınlanma: 22.11.2018 - 22:37
Abone Ol google-news

 

Mayıs 2013’ten bu yana, Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında ve Sinan Sipahi koordinatörlüğünde Pera Müzesi’nde 40 Türk Müziği Konseri düzenleyen Suna ve İnan Kıraç Vakfı, müzik alanına bilimsel çalışmalarla yeni ışıklar tutmak amacıyla İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde, “İstanbul ve Müzik” Araştırma Programı’nı (İMAP) hayata geçirdi.

Koordinatörlüğünü müzisyen ve araştırmacı Derya Türkan’ın üstlendiği programın İstanbul’daki müzik üretimini mercek altına alan ilk etkinliği, 17 Kasım Cumartesi günü alanında uzman isimlerin katılımı ile gerçekleşti.

Panel ve konser

“İstanbul ve Müzik” başlıklı panel, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü M. Özalp Birol, Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Baha Tanman ve İMAP koordinatörü Derya Türkan’ın açılış konuşmaları ile başladı. Etkinlik, Walter Feldman, Panagiotis C. Poulos, Emre Aracı ve Cem Behar’ın İstanbul’daki müzik üretimine odaklı sunumları ile devam etti. Panelin ardından gerçekleşen konserde ses sanatçıları Atakan Akdaş, Dilek Türkan, İlhan Yazıcı, Murat Irkılata, Panagiotis Neohoritis’e, udi Ara Dinkjian, kemani Cihat Aşkın, piyanist Mehru Ensari, kanuni Serkan Mesut Halili, İstanbul kemençecileri Sokratis Sinopoulos, Derya Türkan ve perküsyoncu Zohar Fresco eşlik etti. İMAP kapsamında yıl boyunca çeşitli sergiler, yayınlar, konserler ve sözlü etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler ile İstanbul’un sahip olduğu zengin müzik mirasının gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler