Sahnede ‘Seninle Güzel Olmak Var’

Solist soprano Selva Erdener ve orkestra şefi, piyanist İbrahim Yazıcı yarın akşam Tiyatro Pera sahnesinde ‘Seninle Güzel Olmak Var’ adlı bir konser verecek.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 22:46
Abone Ol google-news

Önce huzur, sonra umut ve bir coşku hissederim Selva Erdener’i dinlerken. Solist soprano Erdener ve orkestra şefi, piyanist İbrahim Yazıcı yarın akşam Tiyatro Pera sahnesinde saat 21.00’de bir konser verecek. “Seninle Güzel Olmak Var” adlı konserin konuk sanatçısı Derya Türkan kemençesiyle altı esere eşlik edecek. Konserde, Turgay Erdener, Cem İdiz, Fazıl Say, Yalçın Tura, İbrahim Yazıcı bestelerinden şarkılar seslendirilecek. Ayrıca, Ulvi Cemal Erkin’in iki bestesi Yazıcı tarafından solo piyano olarak sunulacak.

Bugüne kadar Kalan Müzik’ten “Sen Sen Sen”, “Düşlerimin Toprağı” ve “Nereye Aşkım” adlı üç albüm çıkaran sanatçının dördüncü albümü de yolda. Yarın akşamki konserle ilgili konuştuğumuz Edener, konserde son albümünden seçkilerin yer alacağını söylüyor ve ekliyor: “Bu konserde Türk bestecilerin ve şairlerin beraber oluşturdukları şarkıları ve bir iki tane de benim her zaman repartuvarımda tuttuğum türküler yer alacak. Türk bestecileri demişken Yalçın Tura, Cem İdiz, İbrahim Yazıcı da var tabii ki. Fazıl Say ve Turgay Erdener’in eserleri de olacak konserde.”

‘Turgay Erdener’den eser almak zor’
Sanatçının eşi Turgay Erdener son kuşak bestecilerin en önde gelen temsilcilerinden biri. “Hem yan yana duruyoruz hem de hayatı paylaşıyoruz” diyen Selva Erdener, eşinden bir eser almanın çok zor olduğunu söylüyor.

Üç albümümünde İbrahim Yazıcı ile beraber çalıştıklarını söyleyen sanatçı, “Dostluğumuz ve çalışma arkadaşlığımız çok uzun yıllara dayanıyor. Tüm konserlerimi onunla yapıyorum” diyor.
Klasik müzik ve kemençe bir arada...

Klasik müzik ile kemençenin harmanlandığı konserde Derya Türkan dünya müziğinde de çok önemli bir yerde. Son albümünde Türkan’ın kemençe çaldığını belirten Erdener, “Derya kemençeyi çaldı ve o kadar güzel çaldı ki vazgeçilmez oldu benim için ve bu konserde olmasını ben istedim, o da hemen kabul etti. Bundan sonra da birlikte çalışmalarımız devam edecek. Derya benim Türkiye’de duyduğum en iyi müzisyenlerden biri, öncelikle onun için bunu söylemem gerekiyor. Hem caz, hem klasik müzik çalıyor. Onunla birkaç sene önce bir konser yapmıştık yine bir batı doğu senteziydi konserin ana başlığı... Orada da Derya ile beraberdik. Enstrümancı çok iyi olunca ve işini çok iyi yapınca müziğin bir ayrım gütmediğini düşünüyorum. Tam tersine birleştirici oluyor. İyi yapıyorsan her müzikle yan yana durabilirsin” diyor.

Erdener Tiyatro Pera’nın sahnesinde ilk kez konser verecek. Bildiğim kadarıyla Tiyatro Pera’nın yeni mekânın da ve yeni sahnesinde de bu konser bir ilk olacak. Erdener mekân için bundan sonra da kaliteli müziğin adresi olabileceğini söylüyor ve “Yarın sürprizli bir konser hazırladık, tiyatro dekorunun altında zaten başka türlüsüde olmazdı” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler