Ayşegül Sarıca’ya Onur Ödülü...

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı 2018 yılı Onur Ödülü Altın Madalyası’na piyanist Ayşegül Sarıca, solist ve oda müziği yorumcusu olarak yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirdiği çalışmalar, aldığı ödüllerle ülkemizin tanıtımına katkısı, örnek kişiliği ve yetiştirdiği öğrencilerle-uluslararası alanda klasik müziğin gelişimine sağladığı yararlar dolayısıyla değer görüldü.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Tören, 6 Aralık Perşembe günü 20.00’da Mehmet Başman’ın projesi ile Devlet, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve sanatseverlerin katkısı ile yenilenen Milli Eğitim Bakanlığı Şûra Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Törenin ardından Ayşegül Sarıca, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Agora Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde Mozart Do Majör Piyano Konçertosu’nu seslendirecek.
İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar’a verilen bu ödüle layık görülen Sarıca, II. Dünya Savaşı’nda İstanbul’a gelen Gertrud Isaac ile 5 yaşında piyanoya başladı, İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda Prof. Ferdi Ştatzer‘in öğrencisi oldu. İlk solo konserini 9 yaşında verdi.

Mezun olduktan sonra 1951 yılında Paris‘e giderek Paris Ulusal Konservatuvarı’nda Lucette Descaves ile piyano, Pierre Pasquier ile oda müziği çalıştı. 1953 yılında Paris Ulusal Konservatuvarı Piyano Bölümü’nden, 1954 yılında ise oda müziği bölümünden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl, Marguerite Long Müzik Akademisi’ne başladı, 1955 yılında Uluslararası Münih Piyano Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nü, 1959 yılında ise Marguerite Long-Jacques Thibaud Uluslararası Yarışması’nda

“Paris Şehri” Ödülü’nü aldı.

1968 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın solistliğini yapan Sarıca’ya 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanı, 1974 yılında ise Fransa Kültür Bakanlığı tarafından “Chevalier de

I’Ordre des Arts et Lettres” madalyası verildi.
2006 yılında, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından Müzik Onur Ödülü’ne layık görülen Sarıca’ya, D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin 10. yılında “Onur Ödülü” ve 2016 yılında

Donizetti Klasik Müzik Ödülleri “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verilmiştir.
1991 ve 2000 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Master ve Sanatta Yeterlilik sınıflarında öğretim görevlisi olarak bulunan Sarıca, 1999 yılından beri, İstanbul Teknik Üniversitesi Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nin (MIAM) yüksek lisans ve doktora programlarında piyano dersleri vermekte, birçok Uluslararası piyano yarışmasında jüri üyeliği de yapmakta, konser ve resital vermeyi sürdürmektedir. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler