Evin İyem son yolculuğuna uğurlandı

Evin Sanat Galerisi’nin kurucusu, 58 yaşında hayata veda eden Ayşe Evin İyem’in cenazesi dün öğle namazının ardından Bebek Camiisi’nden kaldırıldı, Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yayınlanma: 05.12.2018 - 23:14
Abone Ol google-news

Aile adına taziyeleri eşi Ümit, oğulları Osman Nuri, Ömer Selahattin ve galeri ailesi kabul ettiler. Cenaze törenine aile ve akrabaların yanı sıra aralarında Rahmi Aksungur, Mehmet Aksoy, Bedri Baykam, Orhan Cem Çekiş, Kemal İskender, Mustafa Horasan, Nedret Sekban, Setenay Alpsoy, Cansen Ercan, Hakan Cingöz’ün de olduğu çok sayıda ressam ile Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayınları Genel Müdürü Tülay Güngen, TÜYAP çalışanları, Ruhi Su Kültür Sanat Derneği Başkanı Ilgın Su, Abdülkadir Günyaz, Cem Erciyes, Selçuk Altun’un da olduğu yazar, yayıncı, koleksiyoner, galeri sahibi, öğretim üyesinin de olduğu dostları katıldı, çok sayıda kişi ve kurum çelenk yolladı.

Bedri Baykam (UPSD Başkanı, ressam): Değerli galericimiz Evin İyem’i kaybetmenin derin hüznünü, sanat ortamımızda yarattığı acıyı ve boşluğu yaşıyoruz. Evin Sanat Galerisi’ni başarıyla yürüten Evin Hanım, hem Nuri ve Nasip İyem’in adı ve eserlerini, hem de sanatsal anlayışını, yeni kuşaklara taşıyordu. Ruhu şad olsun.

Mehmet Aksoy (heykeltraş): Musalla taşına bakınca hep bir çift mavi göz bakıyor bana. Enerjik, hep bir şeyler yapmak isteyen, heyecanlı bir insanı hatırlıyorum. Çok genç yaşta kaybettik. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon