Kaligrafi sanatçısı Muhammed Başdağ'dan Chicago Bulls'a özel çizim

Muhammed Başdağ, kendisine ulaşan NBA'in köklü takımlarından Chicago Bulls'a yaptığı çizimle dünyanın dikkatini çekti.

Yayınlanma: 13.12.2018 - 11:21
Abone Ol google-news

NBA'in köklü takımlarından Chicago Bulls'tan gelen teklif üzerine kaligrafi sanatçısı Muhammed Başdağ'ın, kendi bestelediği müzik eşliğinde yaptığı çizimin 1 dakikalık klibi, kulübün Instagram hesabından yayınlandı.

Babasının hobi olarak olarak uğraştığı kaligrafi ile çocuk yaşlardan itibaren ilgilenmeye başlayan Muhammed Başdağ, sanatını müzikle de birleştirerek, sosyal medyada görünür hale getirdi.

Sosyal medya paylaşımlarının Chicago Bulls ekibinin dikkatini çekmesi üzerine gelen talebi değerlendiren Başdağ, kendi bestelediği "Bade" isimli enstrümantal eser eşliğinde çizimi yaparak kulübe gönderdi.

 

Başdağ, ilkokul yıllarında katıldığı bilgi yarışması sonucu hediye edilen kalemle kaligrafi sanatıyla tanıştığını dile getirerek, "Babam da amatör şekilde kaligrafiyle ilgileniyordu. Ağabeyim, benim ve erkek kardeşimin kaligrafi merakımız babamdan geliyor" dedi.

"Kaligrafi, gönül yolculuğum"

Başdağ, kaligrafiyi "gönül yolculuğu" olarak tanımlayarak, "Genellikle yeni Türk alfabesiyle yazıyorum. Onun dışında modern hatla da uğraşıyorum. Geleneksel hat sanatı eğitimi de aldım. Benim ufkumu açan Sinan Sinangil'dir." diye konuştu.

Evli ve iki kız çocuğu olan Başdağ, 6 yaşındaki kızının da kaligrafiyle ilgilendiğini söyledi.

Başdağ, çocuk yaşlarda kanun çalmaya başladığını, Halil Karaduman'dan, Göksel Baktagir'den kanun dersleri aldığını da anlattı.

Kendi bestelerinden oluşan bir albüm çıkardığını belirten Başdağ, "İlk albümüm Bade, Apple Müzik Listesine 79. sıradan girdi. Enstrümantal Türk müziği üzerine çalışmalarımı sürdürüyorum" ifadelerini kullandı.

"Önce taraftar talebi zannettim"

Başdağ, sosyal medyada tanınmasına neden olan Chicago Bulls'a kaligrafi yazmasını şu şekilde anlattı:

"Chicago Bulls, aslında bir sebep değil, sonuç. Ben zaten Instagram'da yaklaşık 1 yıldır çok ciddi takipçi kitlesine sahip bir sanatçıyım. Bu işle ilgili herkes, az çok beni bilirdi. Chicago Bulls da iletişime geçti. Defaatle mail atmış, sonradan fark ettim. Soru, sipariş olarak günlük ortalama 300 mail alıyorum. Bunları cevaplamak ciddi mesai istiyor. Chicago Bulls, mailini ilk okuduğumda bir taraftar tarafından istenen bir talep olduğunu zannettim. Görüşmelerimizde anladım ki siparişi veren kişi Chicago Bulls'un üst düzey bir yöneticisi. Maille iletişime geçtik, Chicago Bulls takımının ismini kaligrafi şeklinde yazmamı ve bunu 1 dakikalık bir kliple göndermemi istediler, bunu Instagram'da yayınlayacaklarını söylediler. Yazıyı yazdım, kendi bestemle de montajladım. Yayınladılar ve çok büyük bir ilgi oldu.

Maddi karşılığı bir tarafa, manevi anlamda çok güzel bir davetleri oldu. Her zaman Chicago Bulls maçlarını locadan izleyebileceğimi ilettiler, ayrıca Chicago'da beni ağırlamak istediklerini söylediler."

Basketbolla pek ilgili olmadığını dile getiren Başdağ, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle NBA'in neredeyse bütün oyuncuları beni takip ediyor. Onlarla iletişimdeyim. Benim de merakım arttı. Artık NBA takipçisiyim. Amerika'dan çok ciddi talepler var. Game Of Thrones oyuncusu Sophie Turner takibe aldı, tebrik etti. Titanic filminin müzik yapımcısı ile hem kaligrafi için hem müziklerim için görüşme yapıyoruz. Türkiye'ye gelen NASA ekibi de bizi ziyaret etti. "

 

 

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör

Penmanship level: ?? ?? ??: @muhammedbasdag

Chicago Bulls (@chicagobulls)'in paylaştığı bir gönderi (8 Eki, 2018, 8:22öö PDT)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler