Serhan Kansu öğrencilerle buluştu

Yazar Serhan Kansu, öğrencilerle bir araya geldi. Kansu, öğrencilerle düşünmek, felsefe, yaratıcılık ve yazarlık üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 12:27
Abone Ol google-news

Yazar Serhan Kansu, Doğa Okulları’nın 8 farklı kampüsünde 500’ün üzerinde ilkokul öğrencisiyle bir araya geldi. Öğrencilere düşünmek, hayal kurmak, yaratıcılık ve yazarlık hakkında bilgiler veren Kansu, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından ilgi gören kitabı Sırtımdaki Okyanus hakkında soruları yanıtladı.

“Düşünme üzerine düşünmeliyiz”

Söyleşisinde hikâye kurgulamanın yanında felsefenin de ne olduğuna değinen ve düşünmek için ne kadar önemli olduğundan söz eden Serhan Kansu, “Felsefe; düşünme üzerine düşünmektir. Doğru soruları sorarak bilginin peşine düşmektir. Dağınık düşünceleri kategorilere ayırmak ve derleyip toplamaktır. Bu da hayâl gücümüzü dolayısıyla yaratıcılığımızı geliştirir. Çünkü dağınığı dağınık olarak bırakır ve bir araya getirmezsek onu ürüne dönüştüremeyiz. Ben elimden geldiğince öğrencilere yönlü ve doğru düşünmeyi anlatmaya çalışıyorum. Onlara yönlü düşünerek hikâye kurgulamanın adımlarından söz ediyorum. Ve söyleşi-atölyemizin sonunda her birinin elinde birer karakteri ve bir hikâyesi oluyor. Ve emin olun bu hikâye farklı bir hikaye oluyor. Çünkü ben imkansızı zorlamalarını istiyorum. Hayâllerinin sınırlarını kaldırmalarını istiyorum. Söyleşi-atölyemiz sonunda bunu yapabildiklerini görmek benim için büyük mutluluk” dedi.

Yakında yeni kitap

En son “AŞKOZOF: bir platon’ik aşığın nietzsche dönüş hikâyesi” adlı kitabı okuyucuyla buluşan Serhan Kansu, 2019 yılı içerisinde biri gençler için biri de yetişkinler için olmak üzere 2 kitabının daha raflarda olacağını söyledi. Kansu “Gençler için hazırladığım yepyeni bir hikâyem var. Adı Kartal Kız, bir ruh göçü hikâyesi ve yine hayvansever bir tarafı var. Yetişkinler için ise oldukça sert bir empati hikâyem geliyor” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler