Kısaca dünya

29. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali başladı. Etkinlik Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda ödül kazanmış filmlerle 21 Aralık’a dek sürecek.

Yayınlanma: 14.12.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

Bu yıl 29. kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali, 14-21 Aralık tarihleri arasında, Türkiye’den ve dünyanın birçok değişik ülkesinden seçilmiş, çok sayıda ödül kazanmış kısa metrajı sinefillere sunmaya hazırlanıyor.

Başlangıcından günümüze, yürütücülüğünü Hilmi Etikan’ın yaptığı “İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali”, bundan tam 39 yıl önce, sadece ulusal filmlere yer vererek programına başladı, 1989 yılından sonra uluslararası kimlik kazanarak yoluna devam etti. Bugüne dek binlerce kısa filmi seyirci ile buluşturan, Türkiye’de kısa filmin gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük eden festival, düzenlediği paneller ve atölyelerle genç yönetmenlere yol gösterdi. Kurmaca, Belgesel, Canlandırma ve Deneysel kategorisinde filmleri değerlendiren Ulusal Yarışma Seçici Kurulu bu yıl, Selim Demirdelen (yönetmen), Nalan Kuruçim (oyuncu), Cem Altınsaray (sinema yazarı), Tülin Özen (oyuncu ) ve Dr. Nagihan Çakar Bikiç’ten (akademisyen ve belgesel film yönetmeni) oluşuyor. Sonuçlar 21 Aralık saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek kapanış töreninde açıklanacak ve ödüller sahiplerini bulacak.

Gösterimler ücretsiz
Bir hafta sürecek festival boyunca toplam 185 kısa film, her gün saat 13.00, 15.00, 17.00 ve 19.00 olmak üzere 4 seansta izleyiciyle buluşacak. Her film, değişik gün ve seanslarda 2 kez gösterilecek. Programda yer alan filmlerin çoğunluğu uluslararası festivallerde gösterilmiş, aldığı övgüler ve ödüllerle son yılların en özgün çalışmalarından oluşuyor. Filmler, dönüşümlü olarak İstanbul Fransız Kültür Merkezi-Taksim ve İstanbul İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı sinema salonlarında gösterilecek. Katılım ücretsiz. Ayrıntılı bilgi için: www.istanbulfilmfestival.com.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler