Avrupa’nın en iyisi ‘Soğuk Savaş’

Önceki gece sahiplerini bulan Avrupa Film Ödülleri’nde Polonyalı sinemacı Pawel Pawlikowski’nin ‘’Soğuk Savaş’’ (Cold War) adlı filmi beş ödül alarak törene damgasını vurdu.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 23:15
Abone Ol google-news

En İyi Film ve En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerini alan filmin başrol oyuncusu Joanna Kulig de En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık bulundu.

İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen törende En İyi Komedi Filmi dalında ‘’Stalin’in Ölümü’’, En İyi Belgesel Film dalında ise ‘’Bergman: A Year In Life’’ adlı yapım ödüle uzandı.

Cannes’da ‘’Dogman’’ adlı filmdeki performansıyla ödüllendirilen İtalyan aktör Marcello Fonte burada da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alarak ödül serisini sürdürmüş oldu. En İyi Kısa Film dalında yönetmenliğini Sara Fgaier’in yaptığı “The Years” adlı yapım ödüle değer görülürken, En İyi Animasyon dalında verilen ödül Raul de la Fuenteve  Damian Nenow’un yönettiği “Another Day of Life”ın olurken; EFA Halkın Tercihi Ödülü ise  Luca Guadagnino’nun yönettiği “Call Me By Your Name”e verildi.

Gecede Yaşamboyu Başarı Ödülü İspanyol aktris Carmen Maura’ya; Dünya Sinemasında Başarı Ödülü ise İngiliz oyuncu Ralph Fiennes’a verildi. Avrupa Film Akademisi Başkanı ve Yönetim Kurulu tarafından verilen Onur Ödülü ise Yunan sinemacı Costa Gavras’ın oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler