‘Arşın Mal Alan’ son temsile hazırlanıyor

Sanat sezonu boyunca birçok farklı eser sahneye koymayı planlayan Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Azerbaycan operasının önemli değerlerinden Üzeyir Hacıbeyov’un eseri “Arşın Mal Alan” operetini, 2018’de son kez sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

İki perdeden oluşan ”Arşın Mal Alan” opereti 17 Aralık 2018 Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aydın Gün Sahnesi’nde sahnelenecek. Bestesi ve librettosu Üzeyir Hacıbeyov’a ait olan eserde sanatçı, Karabağ’ın Şuşa şehrinde yaşayan gerçek karakterlerden esinlenmiş, dönemin kadın-erkek ilişkilerine büyüteç tutmuştur. Operette eski âdetlerin yanlışlığı besteci tarafından eleştirel ve komik bir dille ele alınmıştır. Hafız Guliyev’in rejisiyle sahneye koyulan eserin orkestra şefliğini Marco Morrone yaparken, koro şefi Onur Altıparmak. “Arşın Mal Alan” operetinin dekor uyarlaması Hakkı Kandır’a, kostüm uyarlaması Aydan Çınar’a, koreografisi Özgün Barılı’ya, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a, metin uyarlaması Şenol Talınlı’ya ait. Eser, zengin bir tüccar olan Esger’in evleneceği kişiyi önceden görmesinin yasak olmasından şikâyet etmesiyle başlar; çünkü eski âdetlere göre, evlenecek olan kadın ve erkek birbirlerini önceden göremezler.
Evleneceği kadını önceden görmeyi kafaya koyan Esger, o devirde kadınların yüzlerini saklamadıkları kumaş satıcısı kılığına girmeye karar verir. Sevmediği biriyle evlenmek istemeyen Gülçöhre’nin intihar etmeyi düşünmeye başlamasıyla olaylar karmaşık bir hal alır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler