Fazıl Say’ı 10 bin kişi dinledi

Ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, “Truva Sonatı” adlı eserinin İstanbul prömiyerini Volkswagen Arena’da gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 23.12.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

 

Sanatçı, eserin dünyada ilk kez ağustosta Çanakkale’de gerçekleştirilen festivalde yorumlandığını dile getirerek, “Çok sevinmiştim, 10 bölümlük, 40-42 dakikalık Truva Sonatı’nı, kendi ülkemin, Anadolu’nun toprağının destanını yapmış olmaktan. Bunu yapmak, bir Anadolulu olarak benim için gurur ve onur kaynağıdır” dedi. Eserin birbirine bağlı 10 bölümden oluştuğunu vurgulayan Say, yorumlamanın da oldukça zor olduğunun altını çizerek, bir dramı konu alan destandaki önemli şahısların her birini bir melodi, ritim ya da belirli notalarla sembolize ettiğine dikkati çekti.
Konserde İzmir Süiti’ni de yorumlayan sanatçı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 150’nci kuruluş yıldönümü için sipariş edilen eserde çok sevdiği İzmir’i piyano eserine yansıtmak istediğini söyledi. Suare ve matine olmak üzere 10 bin kişinin konseri izlediğine sözlerine ekleyen sanatçı, “Bu benim için gerçekten bir onurdur. Böyle bir ilgi, talep. Ama bu Türkiye için de güzel bir tablo diye düşünüyorum. Hepinize teşekkür ederim” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler