Bay Maydonoz’un düş dolu çantası

Oyuncakçı ve kuklacı Mario, kapı kapı dolaşıp anılarda kalan oyuncakları dinliyor.

Yayınlanma: 03.01.2019 - 23:05
Abone Ol google-news

 

Yapılı gövdesi, gür beyaz sakalı, parıldayan gözleriyle İtalyan oyuncakçı ve kuklacı Mario Collino, modern zamanların Noel Babası olabilir.

Bay Maydonoz lakaplı Collino, sokaklarda, okullarda, huzurevlerinde yaptığı gösterilerde kendi yaptığı oyuncakları ve kuklaları kullanıyor. Aslında Noel Baba’dan çok Pinokyo’nun babası oyuncakçı

Geppetto’yu andırıyor. Kime benzerse benzesin Bay Maydonoz hem kendini hem başkalarını tedavi etmenin kendince yolunu bulmuş, halinden memnun.
Michelin lastik fabrikasındaki işinden emekli olan Collino, 30 yıldır İtalya’nın kuzeybatısındaki

Piedmont’ta yaşlıların evlerinin kapılarını çalıyor, onlardan çocukluk anılarını ve oyuncaklarını paylaşmalarını istiyor, daha sonra dinlediklerini ete kemiğe büründürüyor. Atölyesindeki hiçbir şey satılık değil, hiçbir şey de satın almıyor. Çantasına doldurduğu 138 el yapımı oyuncakla okullarda, orada burada gösterisini yapıyor. Hepsinin ayrı bir öyküsü var, anlatıyor, anlatıyor... Yaşlılardan ne dinlediyse... Gösterileri ücretsiz. Mario Collino’nun ünü o kadar yaygın ki, İtalya’nın en eski teknik okullarından Torino Politeknik Üniversitesi’nden mimar adaylarına bir seminer vermesi için davet bile almış.

Ama Bay Maydonoz’un asıl görevi, çocukların hayal dünyalarını beslemek...    

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler