Romantizmin bestecileri

Serhan Bali’nin kaleme aldığı ‘Müzikte Romantik Dönem Bestecileri’ adlı kitap klasik müziğin 73 bestecisinin hayatına ve eserlerine odaklanıyor.

Yayınlanma: 05.01.2019 - 22:33
Abone Ol google-news

Klasisizmin her bakımdan kuralcılığına başkaldıran Romantik Dönem’in müzik duayenlerinin anlatıldığı, Serhan Bali’nin “Müzikte Romantik Dönem Bestecileri”nde adlı kitabı raflardaki yerini aldı. VakıfBank Kültür Yayınları aracılığıyla okurla buluşan kitapta, 19. yüzyıl müziği incelenirken Paganini’den Donizetti’ye, Brahms’tan Chopin ve Schubert’e kadar 73 bestecinin sıra dışı yaşamı ve eserleri yer alıyor.

19. yüzyılda, sanatın her dalında olduğu gibi, müzik alanında da köklü değişimler yaşandı. Romantik Dönem adı verilen yıllarda anahtar kelime “başkaldırı”ydı. Bu, kendisinden önceki onlarca yıl boyunca kabul edilen Klasisizm akımının kuralcı yapısına karşı özgünlüğü savunmak, iyi ile kötü ayrımını keskin çizgilerle ortaya koymak, duyguları, aşk, doğa ve ölüm gibi temaları ön plana çıkarmak demekti.

VakıfBank Kültür Yayınları tarafından yayımlanan, Serhan Bali’nin kaleme aldığı “Müzikte Romantik Dönem Bestecileri”, konu ettiği dönemi klasik müzik duayenleri üzerinden ele alıyor. Tam 73 bestecinin hayatı, yaşamının kırılma noktaları ve çalışmalarının aktarıldığı kitap, “19. yüzyıl müziği” olarak da geçen dönemin icracılarının sanatını gözler önüne seriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler