‘Suluboyanın pardonu olmaz’

Ressam Muhsin Kut’un suluboya işlerinden oluşan yeni sergisi Ürün Sanat Galerisi’nde açılacak.

Yayınlanma: 08.01.2019 - 23:27
Abone Ol google-news

 

Ürün Sanat Galerisi’nde ünlü Bakırköylü ressam Muhsin Kut’un “Gördüğüm Yerlerden İzler” temalı suluboyaları 19 Ocak - 12 Şubat günleri arasında sergilenecek. Yaşama, 1959’dan bu yana görsel sanatların diliyle ışık tutan, gezgin ressamlar geleneğinin ülkemizdeki önemli temsilcilerinden Muhsin Kut, 60 yıllık sanat hayatı boyunca 50’nin üzerinde ülkeyi dolaşarak birbirinden değerli çalışmalara imza attı.

Görüp beğendiği her yeri tuvaline aktaran, görmediği hiçbir yeri çizmeyen Kut, “Resme başladığım ilk yıllardan beri her zaman görerek çizdim, ben peyzaj ressamıyım” diyor. Bu sergide İstanbul’dan Sidney’e uzanan, aynı desen üzerine suluboya çeşitlemelerden oluşan, 1000 resimlik koleksiyonundan tablolar sergilenecek.

 “Suluboyanın pardonu yoktur, kolay bir teknik değildir” diyen Kut, müzikteki çeşitlemeleri/varyasyonları hatırlatan bu koleksiyonu çizdiği 50 desenin her birinin yirmi baskısını yapıp, farklı renk ve tonlarda ifade ederek oluşturmuş. Seramik eğitimi alan, suluboya tekniğini dedesinden öğrenen, karikatürle başlayıp resmi seçerken bıyık altından gülümsemeyi sürdüren, özgün resim tekniği, naif deseni yağlıboya, suluboya eserlerinde hayranlıkla izlenen Muhsin Kut, Bakırköy’deki atölyesinde çalışmalarını sürdürüyor.

40 tabloluk sergi

Kut’un farklı türlerde ürettiği 100’den fazla eseri 2017 yılında İş Sanat’ta açılan retrospektif sergide bir araya gelmişti. Şu ana kadar 250’si satılan, mart ayında Ankaralılarla buluşacak olan bu suluboya koleksiyonun tamamı ise, Hobi Sanat Galerisi’nde 2009 yılında sergilenmişti. Kadıköy, Ürün Sanat Galerisi’nde açılacak son kişisel sergide ise, sanatseverler bu koleksiyonun 40 tablosunu izleyecek


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler