Atilla Atala’nın fırçasından “Caz İkonları”

Karikatürist ressam Atilla Atala’nın kişisel resim sergisi“Caz İkonları” Galeri FE’de 28 Kasım Perşembe günü caz müziği dinletisi eşliğinde açılacak.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 18:17
Abone Ol google-news

Atala, “Caz ; Kutsanan bireyselliğin kusursuz kollektivizmi”söylemiyle caz sanatçılarını, Bizans ikonalarından esinlenerek yorumluyor.

İkona ile onunla iletişim kuran arasındaki yoğun duygusal diyalog, tualdeki caz sanatçısıyla kurulması hedefleniyor. İkonaların plastiğindeki yüzeysellik bu resimlerde siyah fon üzerindeki beyaz renkli düz geometrik alanlarla veriliyor. Siyah fon, cazın köklerindeki hüzne ve zor yaşamşartlarına gönderme yapıyor.

Solo çalışlarında bireysellikleriyle öne çıkan caz sanatçılarının, kollektif icraları sırasındaki müzikal ahenk ve kusursuz uyum, tualde yer alan enstrümanlardaki gökkuşağı renkleriyle ifadesini buluyor. Müzikteki armoniyi çağrıştıran bu gökkuşağı renkleri, ikonalardaki yaldızlı fon ile özdeşleşiyor.
“Caz İkonları” temalı sergi 28 Kasım – 22 Aralık 2013 tarihleri arasında Pazar ve Pazartesi günleri dışında her gün saat 11.00 ile 18.00 arası Galeri FE’de izlenebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler