Cemal Süreya Kadıköy'de anıldı

Usta şair Cemal Süreya, ölümünün 29 Yılında Kadıköy’de anıldı. Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif HamzaçebiCemal Süreya’nın “Ülke” şiirini okudu.

Yayınlanma: 10.01.2019 - 15:02
Abone Ol google-news

Cemal Süreya’nın "Laleli'den dünyaya doğru giden tramvaydayız" mısralarından yola çıkılarak düzenlenen etkinlikte usta şair anıldı, şiirleri okundu.

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği’nin Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin’in yanı sıra Cemal Süreya’nın eşi  Zühal Tekkanat, şairin arkadaşları ve çok sayıda yurttaş katıldı.


Anma etkinliğinde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Şiirin insanları mutlu, huzurlu, kimlikli yaptığını düşünüyorum. Şiir, müzik, sanat, hikaye, roman yani edebiyat ve sanatla büyüyen bir neslin, çağdaş güzel bir Türkiye yaratacağın biliyorum. Bizler asla vazgeçmeyeceğiz. İnatçı bir şekilde demokrasimizi, cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün yarattığı bu güzel ülkeyi koruyacağız” dedi. CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi de Cemal Süreya’nın “Ülke” şiirini okudu. Cemal Süreya şiirinin konuşulduğu gecede, tiyatro sanatçıları Gülsen Tuncer ve Hüseyin Köroğlu da Cemal Süreya’nın şiirlerini okudu. Gece piyano dinletisi ve kokteylle son buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon