Herkes kendi başına

George V. Higgins’in Cogan’s Trade adlı romanından uyarlanan gerilim, Amerikan Rüyası söylemini çürüten başarılı bir çalışma.

Yayınlanma: 21.11.2013 - 18:31
Abone Ol google-news

İki işsiz, uyuşturucu bağımlısı serseri Richard’la Squirell, Boston’da bir kumarhaneyi soyarak yerel suç dünyasında ekonomik çöküşe neden olurlar. Yeraltı dünyası bu soyguncuları bulması için kiralık katil Jackie Cogan’ı devreye sokar.

Amerika’daki gittikçe çöken ekonomik durumu, finansal krizi, Amerikan Rüyası söylemini, toplumdaki şiddeti tartışan filmin büyük bir bölümü  arabalarda, otel odalarında gerçekleştirilen konuşmalardan oluşuyor.

“Amerikan Rüyası öyle bir rüyadır ki her Amerikalı yaşamını istediği biçimde şekillendirmekte özgürdür” diyen yönetmen Andrew Dominik, bu ülkede herkesin kendi başına olduğunu, ABD’nin bir ülke değil bir iş olduğunu vurguluyor.

Brad Pitt­Andrew Dominik ikilisi “The Assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford“un (Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı / 2007) ardından yine başarılı bir yapıma birlikte imza atıyorlar. Filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, fragman yer alıyor.

Killing Them Softly (Kibarca Öldürmek) Yönetmen: Andrew Dominik Oyuncular: Brad Pitt, Scoot McNairy, Ben Mendelsohn, Richard Jenkins, James Gandolfini, Ray Liotta, Sam Shepard, Vincent Curatol / 2012, 93 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler