Samsun’da ‘Atatürk’ü Anma Konseri’...

Usta piyanist Gülsin Onay konserde solist olarak yer aldı.

Yayınlanma: 13.01.2019 - 23:23
Abone Ol google-news

 

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  “Atatürk’ü Anma Konseri” ile andı. Biletlerinin önceden tükendiği konserin sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.  

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde yapılması planlanan ancak askerlerimizin acı haberi dolayısıyla 10 Ocak 2019 tarihine ertelenen “Atatürk’ü Anma Konseri”, Aydın Gün Sahnesi’nde gerçekleşti.
Türkiye’nin en önemli piyanistlerinden Gülsin Onay konserde solist olarak yer aldı.
Samsun Valiliği ve Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin beraber yürüttüğü etkinlik, 10 Ocak 2019 Perşembe akşamı Aydın Gün Sahnesinde gerçekleşti.

Orkestra Şefi Artun Hoinic yönetimindeki Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, 2 bölümden oluşan konserde, P. I. Tchaikovsky’nin “6. Senfoni” eserini ve W. A. Mozart’ın “Piyano İçin Konçerto” eserini Piyanist Gülsin Onay ile birlikte yorumladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, yetenekli çocukları yurtdışına eğitime gönderdiği “Harika Çocuklar Yasası” kapsamıyla eğitimi desteklenen Gülsin Onay, ilk konserini 6 yaşında vermiş, dünyaca ünlü piyanistler arasında yer alarak 5 kıtada 56 ülkede konser düzenlemişti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler