İDSO Cemal Reşit Rey’de alkışlandı

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) ve Cemal Reşit Rey Konser Salonu işbirliğiyle başlayan “7 Ünlü Şef 7 Ünlü Solist” konser dizisinin ikinci konseri 18 Ocak akşamı CRR’de gerçekleşti. Ünlü İtalyan şef Alfonso Scarano yönetimindeki orkestranın solisti viyola sanatçısı Tatjana Masurenko idi.

Yayınlanma: 20.01.2019 - 13:45
Abone Ol google-news

Zamanımızın önde gelen virtüözlerinden Masurenko, 1756 P. Testore yapımı viyolası ile William Walton’un “Viyola Konçertosu” nu ve ardından G.P. Telemann'ın “Dolce” eserini büyük ustalıkla seslendirdi. Birçok bestecinin eserinin ilk seslendirilişini yapan, solistliğinin yanı sıra Leipzig, Londra, Paris konservatuvarlarında ders veren ve sık sık ülkemizde de atölyeler yapan Masurenko, aralarında Beste Tıknaz’ın da olduğu viyola yıldızlarını keşfetmeye özveriyle devam ediyor.

Konserde, Cemal Reşit Rey'in yönetiminde 1945 yılında kurulan İDSO sanatçısı ve dinleyicisiyle gerçek bir salonunda çalmanın mutluluğunu yaşadı. Camille Saint-Saens’ın “Danse Macabre” eseriyle başlayan konser, Rimsky-Korsakov’un “Şehrazat Senfonisi” inin çalınmasıyla bitti. Şefin eserlere hakimiyeti, baş kemancı Özgecan Günöz’ün başarıyla çaldığı sololar salonun güzelliği içinde izleyiciye ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon