Mahalle Orkestrası’ndan Beethoven

‘Mahalle Orkestrası’ seçmelerine 1500 çocuk katıldı. Orkestraya girmek için yarışan ve en büyük hayalleri bir orkestrada yer alabilmek olan çocuklar arasından 300 sanatçı adayı belirlendi.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 13:20
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeteneği olmasına karşın maddi yetersizlikler nedeniyle müzik eğitimi alamayan çocuklar için “Mahalle Orkestrası” kurdu. İzmir merkez ile Aliağa, Torbalı Çaybaşı ve Menemen Asarlık’ta konservatuvar öğretmenlerinden ücretsiz piyano, bateri, çello, keman, korno, davul, gitar ve şan eğitimi alan çocuklar, ilk konserlerinde Beethoven çaldı. 

Mahalle Orkestrası Projesi, 8 - 16 yaş arasında müziğe yetenekli gençleri keşfetmek ve onların uzman eğitmenlerden ücretsiz müzik eğitimi almalarını sağlamak amacıyla hazırlandı. Geçen eylülde eğitim almaya başlayan çocuklar, 4 ay gibi kısa bir sürede büyük gelişme kaydederek İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde mini bir konser verdi. Beethoven’in 9. Senfonisi’nin tema müziğini çalan çocuklar, izleyenlerden yoğun alkış aldı. Kendilerini izlemeye gelen ailelerine duygulu anlar yaşatan çocuklar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ve eğitmenleriyle birlikte pasta keserek mutluluklarını paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, geleceğin müzisyenlerini yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve çok gururlandıklarını söyledi. Mahalle Orkestrası’nın genel müzik direktörlüğünü ve orkestra şefliğini, Yaşar Üniversitesi müzik bölümü öğretim görevlisi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Uğur Sayınbatur yapıyor. Sayınbatur, “Asıl büyük konserimizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda vereceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler