Gülsen Tuncer’den İdil Biret’e açık mektup

Tiyatro ve sinema sanatçısı Gülsen Tuncer, İdil Biret için bir açık mektup kaleme aldı.

Yayınlanma: 28.01.2019 - 23:00
Abone Ol google-news



İdil Biret’in, Sarıyer Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde verdiği konseri izleyen Tuncer’in yazdığı açık mektubu aynen veriyoruz.

“Hanımefendi,

Sizi daha önce de konserlerinizde izledim. Ama bu son konseriniz beni bu satırları yazmaya itti.

Siz Anadolu kadim kültürü, Ma damarının günümüze ulaşanı ve aynı zamanda Cumhuriyet mucizemizin tartışmasız sembolüsünüz. Sizi izlerken yüklendiğiniz ağır emek gücü, incelikli zanaatkârlığınız ve bunların üstüne taşıdığınız yüksek sanat ışığını görmek gerçekten olağanüstü. Yazdıklarımda ‘abartı’ hayır abartı değil ama sizi izlemenin coşkusu var. Sanat gücünüzün yüksekliği, alçakgönüllü tavrınız, izleyicilerinize saygınız toplumumuz için değerli bir ders.

Son günlerde kimileri için sorumsuzca kullanılan usta-duayen-üstad gibi sanların kullanılması sizin katınızın yanında bu kişilerin üstünde çok gülünç kalıyor.
Müziğin insanlar için ortak bir dil olduğunu ve bu akıl duygu taşıyan dili konuşabilmenin, anlayabilmenin ne büyük bir ayrıcalık ve zenginlik olduğunu bir kez daha bizlere gösterdiniz.
Kişiliğiniz ve sanatınızın önünde minnet ve saygı duygularıyla eğiliyorum.”
Ayrıca Tuncer mektubun sonuna şöyle bir not düşüyor: “Bu unutulmaz dinletiyi yeni kültür merkezi açılış töreninde bizlere armağan eden Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç ve başarılı ekibine teşekkürlerimi sunarım. Açılışın Cumhuriyetimizin bir sembolüyle yapılmış olması ayrıca çok anlamlı...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler