Vitrindeki albümler

Vitrindeki albümler

Yayınlanma: 02.02.2019 - 23:30
Abone Ol google-news

Yavuz Akyazıcı Project “Turkish Standarts Vol. 3” (Esen Müzik)

Yola çıkılan ilk günün heyecanından hiçbir şey yitirmeden sürdürülen bir devam albümü “Turkish Standarts Vol. 3”. Serinin ilk çalışmasını 2011 yılında çıkarmıştı gitarcı Yavuz Akyazıcı; popüler pop ve rock şarkılarını caza uyarlamış, gerçekleştirdiği kusursuz düzenlemeler, parlak sound ve özgün doğaçlamalarla birbirinden uzakta yaşayan dinleyicileri yakınlaştırmış; ortak paydalarını arttırmıştı.
İlk albümde Ece Göksu, 2014 yılında çıkan ikinci albümde de Evrim Özsuca vokal yapmıştı. Hem eşlikçi kadro, hem de solist açısından her defasında isabetli tercihlerde bulunan Yavuz, serinin üçüncü albümünde de hedefi 12’den vurarak, şarkıları eşi Funda Akyazıcı’ya söyletiyor. Yavuz’un yanı sıra berrak sesli, temiz diksiyonlu soliste, basta Enver Muhamedi, davulda Derin Bayhan eşlik ediyor.
Düzenleme ve yapımcılık işlerini de üstlenen Yavuz, bu kez repertuvarı fazlaca dallandırıp budaklandırmadan yapıyor işini. Üç Teoman, iki Nil Karaibrahimgil, iki de Duman elemanlarının (Kaan ve Ari) şarkılarını yorumluyor. Ne çaldığından ziyade nasıl çaldığının altını çizen müzisyen; parçalara ruhunu katmayı ustalıkla beceriyor. Kalabalıklara caz müziğini sevdirmek için atılan en makul adımlardan biri bu proje.

Kerem Türkaydın “Candid Music” (Sony Music)

Kerem Türkaydın adı sokaktaki adama bir şey ifade etmeyebilir ama çaldığı gitar mutlaka kulaklarından içeri girmiştir. Zira Kerem elinde gitarıyla 10 yılı aşkın bir süredir Sıla, Yıldız Tilbe, Mirkelam, Grup Gündoğarken gibi büyük isimlere hem sahnede eşlik ediyor, hem de beste ve düzenlemeler yapıyordu. Yanı sıra sayısız öğrenciyi yetiştirmiş, bir de “Jazz Gitar Metodu” adından bir eğitim kitabını yayımlamıştı. Artık atması gereken adım, çevresindeki insanların biriken beklentilerinin de işaret ettiği üzere, kendi bestelerinden oluşan bir albümdü.
Piyasa deneyimini ustaca filtre ederek iç dünyasına tahvil eden İzmirli müzisyen, 20 yıllık müzik macerasının ilk solo ürününü nihayet verdi. Enstrümantal “Candid Music”, Kerem’in usta gitarcılığını sergilediği, ancak bundan ziyade besteciliğini ön plana koyduğu bir çalışma.
Sekiz özgün besteden oluşan albümde Kerem’in orkestrası davulda Ferit Odman, kontrbasta Kağan Yıldız, piyanoda Adem Gülşen, saksofonda Serhan Erkol’dan oluşurken, Göksun Çavdar, İmer Demirer, Şenova Ülker, Emre Kayhan ve Seyid Mas da misafir olmuşlar.
“Candid Music”, güzel melodileri, hüzünlü ve arzulu iklimiyle içinden Türk müziği motiflerinin geçtiği bir caz albümünden fazlası.
Murat Beşer ([email protected])


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler