Rus Avangardı eserler SSM’de yorumlanacak

‘Avangard Eserlerden Performanslar’ serisi 9 Şubat’ta başlayacak.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 23:40
Abone Ol google-news

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, “Rus Avangardı. Sanat ve Tasarımla Geleceği Düşlemek” sergisi kapsamında yeni bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Emre Koyuncuoğlu’nun küratörlüğünde, “Avangard Eserlerden Performanslar” isimli etkinlik serisini hayata geçirmeye hazırlanan SSM, Rus Avangard dönemi sanatçılarının eserlerini sergi galerisinde 9-23 Şubat Cumartesi günleri saat 17.00’de sanatseverlerle buluşturucak.

Serinin ilk performansı, Aleksei Kruchenykh ve Velimir Khlebnikov’ın ilk Rus fütürist operası “Güneşe Karşı Zafer” eserinin Taldans sanatçıları tarafından deneysel koreografiler eşliğinde yeniden yorumlanmasıyla 9 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Taldans, sergi mekânında gerçekleştirecekleri Güneşin Zaptı adlı performanslarında Rus Avangardı’nda tüm sanat dallarının birleşimini ortaya çıkarmaya yönelik topyekûn sanat anlayışının en bilinen örneklerinden olan eseri doğrudan yorumlamak yerine dilde ve bedende akışkan bir kurgunun peşine düşecek.
İlk kez SSM’nin etkinliği için Türkçeye çevrilen fütürist oyun yazarı Velimir Khlebnikov’un “Bayan Laneen” oyunu, tiyatro ve performans sanatçısı Fulya Peker tarafından dönemin önemli tiyatro kuramcılarından Vsevolod Meyerhold’un “biomekanik” oyunculuk tekniğiyle 23 Şubat Cumartesi günü sahnelenecek. Etkinliklere katılım, müze biletiyle ücretsiz gerçekleşecek. Ayrıntılı bilgi için www.sakipsabancimuzesi.org. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler