ArtInternational sona erdi!

24 ülkeden 76 galeri, 400’den fazla sanatçı, 20 binden fazla ziyaretçi, 1500’den fazla koleksiyoner ve sanat tüccarı, 26.500 milyon Euroluk satış

Yayınlanma: 29.09.2014 - 15:29
Abone Ol google-news

Bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational dün sona erdi. 24 ülkeden 76 galeri ve 400’den fazla sanatçıyı İstanbul’da buluşturan fuarı 20 binden fazla kişi gezdi. İstanbul sanat dünyasının en gözde sanat fuarına dönüşen ArtInternational’da 26.500 milyon Euroluk satış yapıldı.
 
Uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational dün (28 Eylül) sona erdi. Paul Kasmin, Lelong, Lisson, Lehmann Maupin, Tina Kim/Kukje, Pearl Lam, Zilberman, Andersson Sandstrom, Edouard Malingue, Andipa, Tournabuoni gibi dünyanın seçkin galerilerin yanı sıra Joan Miró’dan Jan Fabre’ye, Banksy’den Anish Kapoor’a, Marina Abramovic’ten Ai Weiwei’e, modern ve çağdaş sanatın usta isimlerinin eserlerini İstanbul’da buluşturan fuarı 20.840 kişi izledi.


 
26-28 Eylül tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen fuara sanat, iş ve medya dünyasının ilgisi de büyük oldu. Aralarında Ayşecan Özyeğin Oktay, Edwina Sponza, Oya Eczacıbaşı, Levent Çalıkoğlu, Doğan Hızlan, Nezih Berut, Berrak Berut, Sevda Elgiz, Can Elgiz, Metin Mızraklı, Füsun Eczacıbaşı, Atilla Tacir, Billur Tacir, Alistair Hicks, Hatice Aslan, Ayşe Umur, Sevin Okyay, Neslihan Karaağaç, Hıncal Uluç, Aylin Sarıhan, Emre Aköz, Nur Çintay, Hakan Sarıhan, İrem Kınay, Ayşegül Karadeniz, Doğan Karadeniz, Hakan Çarmıklı, Banu Çarmıklı, Nesrin Esirtgen, Murat Ülker’in da bulunduğu pek çok ünlü isim fuarı ilgiyle izledi.
 
En pahalısı Plensa ve Fabre oldu


Üç gün boyunca uluslararası alandan koleksiyoner ve sanat tüccarlarının  ilgi odağı olan ArtInternational’da açılış gününden başlayarak yapılan satışlar 26.500 milyon euroyu buldu. 4 yıl aradan sonra ilk kez Türkiye’de sergi açan Taner Ceylan’ın galerisi Paul Kasmin, işlerin tamamının satıldığını ve 118 bin euroyu bulan bir rakama ulaştıklarını söylerken, fuarın en yüksek ücretle satış yapan eserleri, 235 bin euroyla Galerie Lelong’dan Jaume Plensa’nın 2014 tarihli “Sanna in Umea” adlı heykeli ve 160 bin euroyla Deweer Gallery’den Jan Fabre’nin 1996 tarihli “Flemish Warrior”u (Warrior of Despair) oldu. Ayrıca, Andersson Sandstrom’dan Assa Kauppi imzalı “The Race is Over” adlı bronz heykel 95 bin euro, Hosfelt Gallery’den Patricia Piccinini’nin işleri 50 bin euro, Galerie Krinzinger’den Marina Abramovic’in “Artist  Portrait with a Rose” adlı işi ile Tornabuoni Art’tan Francesaca Pasquali’nin “White Straws” eseri 40 biner euroya alıcı buldu.
 
Henüz ikinci yılında olmasına rağmen yılın en beklenen sanat olaylarından birine dönüşen ArtInternational, seçkin galeriler ve güçlü programıyla gelecek yıl Eylül’de yeniden  sanatseverlerin karşısında olacak.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler