Nürnberg’de bu yıl Jüri Başkanı Kadir İnanır

Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen 24. Türkiye Almanya Film Festivali’nin bu yılki jüri başkanlığını Türk sinemasının efsane ismi Kadir İnanır yapacak. Dokuz gün sürecek olan 24. Türkiye Almanya Film Festivali’nde bu yıl toplam otuz sekiz film izleyiciyle buluşacak, bunlardan 16’sı yarışma dışı özel bölümlerde gösterilecek.

Yayınlanma: 22.02.2019 - 00:05
Abone Ol google-news

Festivalin en önemli ödüllerinden birini teşkil eden ve ülkelerinin sinemasını nesiller ötesinde kalıcı olarak etkileyen ve uluslararası alana taşıyan toplumsal duyarlılığını sanatına yansıtan sanatçılara verilen “onur ödülü” bu yıl üç isme takdim edilecek. Türkiye’den Filiz Akın ve Ediz Hun, Almanya’dan ise yönetmen Margarethe von Trotta 24. Türkiye Almanya Film Festivali’nin onur ödüllerini alacak. Margarethe von Trotta ve Ediz Hun’a onur ödülleri festivalin 9 Mart tarihindeki açılış galasında, Filiz Akın’a ise festivalin 16 Mart Cumartesi akşamı yapılacak kapanış töreninde sunulacak.

Açılış galasında ayrıca Margarethe von Trotta’nın, romantik komedi filmi “Forget about Nick / Eski Koca(mız)” gösterilecek. Türkiye ve Alman kültürünün ve sanatının odak merkezine dönüşecek festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra, söyleşiler ve paneller yapılacak, okumalar ve müzik dinletileri düzenlenecek. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler