Akvaryumdan geçen bisiklet

Dünya, 21 ülkeden 168 bisikletçinin yarıştığı Tour of Antalya’yı izledi.

Yayınlanma: 23.02.2019 - 23:40
Abone Ol google-news

Pergamon Kralı Attalos’un, ‘yeryüzündeki cennet’ olarak adlandırdığı Antalya’da, tarih binlerce yıl sonra yeniden canlandı. Bisiklet dünyasının en önemli isimlerini bir araya getiren ve bu yıl ikincisi düzenlenen Tour of Antalya powered by AKRA, 21 ülkeden 168 sporcuyu ağırlarken dünyanın gözü 4 gün boyunca Antalya’ya çevrildi. Birbirinden etkileyici etaplardan geçen ‘Pedalların Efendileri’ , izleyenleri geçmişten günümüze adeta bir zaman yolculuğuna çıkardı. Türkiye’nin en önemli doğa harikalarından olan Köprülü Kanyon’dan start alan yarışçılar, ilk çağın önemli ticaret kentlerinden Aspendos Antik kentinden geçerek asırlara meydan okuyan Aspendos Tiyatrosu’na ulaştı.
İsmini dünyaya duyurmak için ‘2019 Aspendos Yılı’ ilan edilen Antalya’da yıldız bisikletçiler, Aspendos’un antik su kemerleri arasında pedal çevirerek nefesleri kesti. Antalya’dan Kemer’e uzanan 111 km’lik ikinci etabıyla Tour of Antalya, dünyada bir ilke imza atarak bisiklet yarışı tarihine adını yazdırdı. Konyaaltı’ndaki Antalya Aquarium’da köpekbalıklarıyla dolu, 8 milyon litrelik cam tünelden geçen bisikletçilerin görüntüleri dünya basınında büyük ilgi uyandırdı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday olan, Pamfilya bölgesinin başkenti Perge Antik Kenti’nde başlayan 3. etapta, ‘pedalların efendileri’ antik dönemin en büyük stadyumlarından birisi olan Perge Antik Stadyumu’nda turladı. Kurşunlu Şelalesi’nin etrafından geçerek Toroslara bağlı Güllük Dağı’nın 1050 metre yükseklikteki zirvesindeki Termessos Antik Kenti’nde finişi gören sporcular dünyada eşine rastlanmayan bir manzaraya tanıklık etti.

‘Tarihi’ podyum

Tour of Antalya’yı benzersiz kılan bir başka özellik de finalde ön plana çıkacak. Tırmanma etabı ve Termessos Antik Kenti’nde sona erecek olan yarışın ödül töreni antik yapılar içerisinde düzenlenecek. Podyumun kurulmayacağı ödül töreni, tarihi kemerlerin altında gerçekleşecek ve 21 ülkeden Antalya’ya gelen bisikletçiler böylece iki bin yılın ötesine tarihe yolculuk edecek. İki kez dünya şampiyonluğu yaşayarak Avrupa’nın bisiklet sporundaki fenomen ismi olan Mathieu Van Der Poel, Tour of Antalya’nın kendisi için büyük bir deneyim olduğunu söyledi. Poel, 6 yaşından bu yana bisiklete bindiğini anlatırken “Bisiklete binmek adeta benim vücudumun bir parçası” dedi. Araç ehliyeti olmasına karşın normal hayatında da bisikleti tercih ettiğini belirten sporcu, “Kendimi bisiklette daha güvende hissediyorum” diye konuştu. Belçikalı Corendon Circua adına yarışan Poel, takımın 4 yıldır ana sponsorluğunu üstlenen Corendon Turizm Grubu’nun desteğiyle büyük başarılara imza atacaklarını da belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler