Ulusal Beste Yarışması ödülleri sahiplerine verildi

Kadıköy Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği “3. Süreyya Operası Ulusal Beste Yarışması”nın final konseri önceki akşam yapıldı. Birinciliği kazanan Doğaç İşbilen ödülünü Başkan Aykurt Nuhoğlu’nun elinden aldı.

Yayınlanma: 26.02.2019 - 23:10
Abone Ol google-news

(Soldan sağa) Yusuf İzeddin Mesçi, Doğaç İşbilen, Recep Gül, Mustafa Kemal Saydam.

Bu kez 50 yaş altı kompozitörlerin “Piyanolu Dörtlü” için bestelenen eserleri arasında yapılan yarışmada ikinciliğe Recep Gül, üçüncülüğe Mustafa Kemal Saydam’ın eserleri değer görüldü. Yusuf İzeddin Mesçi’ye mansiyon ödülü verilen yarışmanın “Dinleyici Özel Ödülü”nü ise, ikincilik ödülünü de kazanan Recep Gül aldı.

Final konserinde eserleri Özcan Ulucan (keman), Ulrich Mertin (viyola), Ozan Tunca (çello) ve Birsen Ulucan’ın (piyano) yer aldığı dörtlü seslendirdi.

Finale kalan dört eserin icrasının ardından, Turgay Erdener, Özkan Manav, Gülsin Onay, Ayşegül Sarıca ve Yalçın Tura tarafından oluşan jüri sonucu açıkladı. “Dinleyici Özel Ödülü” ise programa katılan izleyicilere dağıtılan oy pusulaları aracılığıyla belirlendi. Gecede seslendirilip ödül alan eserler, daha sonra CD olarak müzikseverlere sunulacak.

Klasik müzik dünyasına özgün eserler kazandırmak amacıyla 2016- 2017 sezonunda başlatılan bu yarışmaya Türkiye’nin ezgi, ses âlemi, müzik duyarlılığından çağrışımlarla evrensel müzik dili ve tekniğiyle bestelenmiş özgün eserler katılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler