Yeni bir mekân: Alt kat

Nejat Eczacıbaşı Binası’nın en alt katında açılan İKSV Alt Kat, Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğiyle yıl boyunca farklı disiplinlerde etkinlik ve atölye programları sunacak.

Yayınlanma: 05.03.2019 - 22:58
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV), kültür ve sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmak amacıyla, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) desteğiyle kurduğu İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı kapılarını açtı. Şişhane’de vakıf ofislerine de ev sahipliği yapan Nejat Eczacıbaşı Binası’nın en alt katında açılan İKSV Alt Kat, Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğiyle yıl boyunca farklı disiplinlerde etkinlik ve atölye programları sunacak.

İKSV Alt Kat açılışına İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İSTKA Genel Sekreter Vekili Fatih Pişkin ve İKSV Alt Kat Yöneticisi Elif Obdan Gürkan konuşmacı olarak katıldı. Bülent Eczacıbaşı konuşmasında “Vakfımızın ellinci yılına yaklaşırken, kültür ve sanata erişim olanaklarını artırmayı en önemli hedeflerimiz arasına koyduk. Bu doğrultuda gençlerin etkinliklerimize katılımını artırmak, geleceğin sanatseverlerinin gelişimine katkıda bulunmak, kültür-sanat etkinliklerini daha ulaşılabilir hale getirmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. İKSV Alt Kat’ta yürüteceğimiz çalışmalarla, daha önce etkinliklerimize katılma fırsatı bulamamış nice sanatseverle buluşmayı, gelecekte festivallerin, bienallerin en sıkı takipçileri olacak yüzlerce izleyicimizle belki de ilk kez Alt Kat’ta bir araya gelmeyi ümit ediyoruz” dedi.

Dr. Fatih Pişkin yaptığı konuşmada “Projeyi İstanbul’da yaşayan, farklı sosyo-ekonomik ve kültürel geçmişlere sahip çocuklarımızın ve gençlerimizin potansiyellerinin doğru yönlendirilmesi, kültür ve sanat hayatına katılımlarının arttırılması amacıyla desteklemiş bulunuyoruz. Bu proje, dezavantajlı çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunurken toplumsal hayata katılımlarını da artıracak” diye konuştu. Elif Obdan Gürkan ise “İKSV Alt Kat projesi, İKSV ekibinin birlikte düşünme ve üretme pratiğinin bir sonucu olarak doğdu... İKSV Alt Kat’ı, bu önerileri kendi binamızda ve vakfın bünyesinde uygulayabileceğimiz, farklı grupları ve disiplinleri yakınlaştıracak yeni bir alan olarak tasarladık” diyerek başladığı konuşmasında yıl boyunca düzenlenecek atölye çalışmaları ve etkinliklerle ilgili bilgileri paylaştı.
Nejat Eczacıbaşı Binası’nın en alt katındaki 120 metrekarelik alanda çok amaçlı ve erişilebilir bir mekân olarak tasarlanan İKSV Alt Kat yıla yayılan ücretsiz etkinlikleri ve çalışma alanıyla her yaştan ziyaretçiye açık olacak.
İKSV Alt Kat’ta İKSV arşivi ve kitaplığı da ziyaretçi ve araştırmacıların kullanımına açılıyor. Mekânda kurulan çocuk kitaplığında ise bu yılın sonuna kadar 3 bin kitabın yer alması planlanıyor. Ayrıntılı bilgi ve etkinlikler için: altkat.iksv.org. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler