Kerbela uygunsuz bulundu

MEB bürokratları, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da izlediği ve ‘Çok duygulandım’ dediği ‘Kerbela’ adlı oyunu Bakan Nabi Avcı’nın izlemesi için uygun bulmadı...

Yayınlanma: 25.11.2013 - 10:41
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) bürokratları, hükümetin ‘Alevi açılımı’ kapsamında, 2009 yılında, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahneye taşınan, o günden bu güne kapalı gişe sahnelenen ‘Kerbela’ adlı oyunu “uygun” bulmadı. MEB bürokratlarının “Oyun izlemeye uygun değil” notu iletmeleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Öğretmenler Günü nedeniyle 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte Kerbela oyununu izlemekten son anda vazgeçtiği öğrenildi.

Ankara Devlet Tiyatrosu’nca, 2009 yılından bu yana sahnelenen Kerbela adlı oyun, hükümetin Alevi açılımı kapsamında sahneye taşınmıştı. Aynı zamanda gazetemiz yazarı da olan Ayşe Emel Mesci’nin yönettiği oyun, 4 yıldır ‘kapalı gişe’ oynuyor. Oyunu 2010 yılında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ve kabinedeki bakan eşleriyle birlikte izlemişti. Emine Erdoğan, oyun çıkışında gazetecilere, “Epey tuttum kendimi ama sonunda dayanamadım. Gerçekten oyun çok duyguluydu. 1370 yıl önceki zulüm, gönül ister ki dünyamızda artık olmasaydı. Bunlar ibret olsun, bunlardan ibret alınmasını diliyorum. Tüm dünyamızda ve ülkemizde son bulsun inşallah. Oyunu sahneleyen arkadaşları tebrik ediyorum, çok güzel bir oyun ortaya koydular” açıklamasında bulunmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Avcı da oyunu, Öğretmenler Günü nedeniyle 22 Kasım akşamı, 81 ilden gelen öğretmenlerle birlikte izleyecekti. Devlet Tiyatroları da söz konusu oyun için tüm protokolü yürütmüş ve öğretmenler için sahneyi kapatmıştı. Ancak son anda Bakan Avcı’nın programından Kerbela oyunu çıkarıldı. Söz konusu oyunu bakanlık bürokratlarının iki gün önce izlediği ve izledikten sonra da “Oyun, izlemeye uygun değil” bilgisi ilettikleri öğrenildi. Avcı’nın daoyunu, bu nedenle izlemediği kaydedildi. Avcı’nın izlememesi nedeniyle de 22 Kasım gecesi sahnelenen oyunda, salonda yalnızca öğretmenlerin bulunduğu belirtildi.

 

Sayı yeterli değilmiş!

MEB yetkililerinden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Bakan Bey’in o gün böyle bir programı yoktu. Eskişehir programı vardı. Daha sonra da kendisi Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile görüşecekti. Bakanlık bürokratları yeterli sayıyı yakalayamadığı için bu programa gitmemişler.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon