Sait Zaimkeleş'ten 'Anadolu'nun Sahibi Var'

Sait Zaimkeleş'in 'Anadolu'nun Sahibi Var/Son Hititli' sergisi 5 Aralık'a kadar Nişantaşı Sofa Otel Sanat Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 11:53
Abone Ol google-news

Sait Zaimkeleş, boyaya yüklediği anlamlarla Anadolu insanını tuval ve heykelleri ile anlatıyor. 13 Kasım tarihinde Nişantaşı Sofa Otel Sanat Salonu’nda tarihinde açılan ‘Anadolu’nun Sahibi Var / Son Hititli’ sergisi 5 Aralık’a kadar gezilebilir.

Sait Zaimkeleş’in Anadolu Uygarlıklarından beslenerek oluşturduğu eserleri ile hazırladığı 24. Sergisi sanatseverler ile buluştu. Sanatçının yaşadığı coğrafyadan bağımsız eser üretemeyeceğini savunan Zaimkeleş’in 31 resim ve 5 metal heykelden oluşan konsept sergisi 13 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında Nişantaşı Sofa Otel Sanat Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Zaimkeleş metal heykelleri ile savaşta Mısırlılara karşı ilk kez demiri kullanan Hititlilerden günümüze Anadolu’da demir çağına bir göndermede bulunarak savaşlardan sanata demirin serüvenini işliyor. Zaimkeleş, sanatçının kendi yaşadığı coğrafyanın politik, siyasi, sosyal ve yaşamsal tüm sorunları ya da değerlerinin güçlü tekniklerle özgün yaratımlara dönüştürebileceğini ifade ediyor. Kendi coğrafyasından beslenmeyen sanatçıların ise batı resminin kopyasından öteye geçemediklerinin altını çiziyor.

Sait Zaimkeleş 2003 – 2013 tarihleri arasında oluşturduğu, sanatının on yıllık deneysel laboratuvar işlerinden örnekleri ‘Anadolu’nun Sahibi Var / Son Hititli’ sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Farklı teknik ve malzemelerin kompozisyonlarını akılcı bir tatla ve Anadolu göndermeleri ile gözler önüne seren sanatçının sergisi 5 Aralık 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 

Sait Zaimkeleş

1973 Sivas Koçgiri doğumlu olan sanatçı Gazi üniversitesi heykel ana sanat dalından mezun olup 1997 yılında Zerdüşt sanat galerisini kurdu. 2000 yılında 34 eserini Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Hasankeyf’te mağaralarda sergiledikten sonra tarihi Hasankeyf üstüne yapılan Ilısu baraj projesini protesto etmek için aynı yerde yaktı.. 2002 yılında Panzehir ve zemberek adı altında plastik sanatlarda yaratıcılık dergisini yayınladı. Doğanın ve çevrenin korunması için birçok aktivist etkinliğe katıldı ve organizasyonunda yer aldı. 24 kişisel sergisi olan sanatçı çalışmalarını bağımsız olarak İstanbul, İzmir ve doğduğu yer Koçgiri’de kendi atölyelerinde resim, heykel, fotoğraf film, seramik olarak birçok plastik sanatlar alanında üretmeye devam etmektedir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler