TINA Denizcilik Arkeolojisi Dergisi'nin 10. sayısı çıktı

TINA Denizcilik Arkeolojisi Dergisi, 9. ve 10. sayısıyla Anadolu ve çevresindeki denizlerde prehistorik ve protohistorik denizcilik etkinliklerini sayfalarına taşıdı. Alanında yetkin uzmanlarca yazılmış özgün makalelerin dikkat çektiği sayının editörlüğünü Mehmet Bezdan ve Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Çiler Çilingiroğlu üstlendi.

Yayınlanma: 13.03.2019 - 22:02
Abone Ol google-news

Dergi’nin 10. sayısı Neolitik toplumları incelemeye devam ediyor. Levant ve Marmara kıyılarındaki Neolitik Dönem toplumlarının denizcilik etkinliklerini ele alan sayıda önde gelen uzmanlar tarafından kaleme alınmış üç kapsamlı makale bulunuyor.  

TINA Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, arkeoloji dünyasındaki önemli bir eksiği kapatmak amacıyla 2014 yılında “Denizcilik Arkeolojisi” alanında yayın yapacak dergisinin ilk cildini yayınlamıştı. Kısa zamanda Türkiye’deki tüm üniversitelere, müzelere ve arkeoloji enstitülerine, ücretsiz olarak ulaşan yayın, İngilizce baskısıyla da dünyanın önemli üniversitelerine, müzelerine ve enstitülerine ulaştı. Paris’te gerçekleşen UNESCO toplantıları Derginin ulaştığı uluslararası bilimsel toplantılardan sadece bir tanesi. 
 
TINA Denizcilik Arkeolojisi Dergisi, başta Anadolu kıyıları ve Akdeniz olmak üzere dünyanın çeşitli coğrafyalarında gerçekleştirilen bilimsel çalışmaları sayfalarına taşımaktadır. Dergi, özgün malzeme üzerine hazırlanmış makaleleri ya da konusunda özgün fikirler üretmeyi amaçlayan çalışmaları yayınlamaktadır. Gönderilen çalışmalar editör ve danışma kurulunun kararına göre yıllık yayın programı içine alınmaktadır.  
 
Dergi içinde makale, not, haber ve kitap başlıkları altında özgün makalelere, denizcilik arkeolojisi alanında yapılan kazı ve yüzey araştırmalarına, epigrafi alanında hazırlanan çalışmalara, kitap tanıtımlarına, bilimsel tartışma ve eleştiri yazılarına yer verilecektir. Yazıların Batı Avrupa dillerinden birinde (İngilizce, Almanca, Fransızca) kaleme alınmış olması gerekmektedir. Türkçe’nin yanı sıra bu dillerde hazırlanmış olan makaleler de kabul edilecektir. Ancak Dergi içindeki tüm bölümler iki dilde Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmaktadır.  
 
 
Derginin Danışma Kurulunda dünyaca tanınmış önemli isimler yer alıyor :
 
Prof. Dr. Cemal Pulak (Texas A&M Üniversitesi) Prof. Dr. Patrice Pomey (Aix-Marseille Üniversitesi) Prof. Dr. A. Kaan Şenol (Ege Üniversitesi) Prof. Dr. Fred Hocker (Vasa Müzesi, Araştırma Müdürü) Prof. Dr. Ufuk Kocabaş (İstanbul Üniversitesi) Prof. Dr. Nicolle Hirschfeld (Trinity Üniversitesi) Doç. Dr. Harun Özdaş (Dokuz Eylül Üniversitesi) Konservatör Dr. Kristiane Strætkvern (Danimarka Ulusal Müzesi) 
 
Dünyanın en önemli fotoğrafçılarından bir tanesi 
 
Derginin fotoğraf editörlüğünü dünyaca ünlü sualtı fotoğrafçısı Donald A. Frey ve Türkiye’nin tanınmış sualtı fotoğrafçılarından Levent Konuk yapıyor. Sualtı görüntüleme akademik danışmanı ise Prof. Dr. Altan Lök. 
 
TINA Denizcilik Arkeolojisi Dergisi yılda iki sayı yayımlanıyor ve yıl içinde çıkan iki sayı bir ciltte toplayarak bilim dünyasına sunuluyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler