Güzel, çirkin ve kızıl bir mehtap

Tıpkı en romantik sahnesindeki gibi, tam da ‘kızıl ay’ tutulmasında Türkiye galasını yapan ‘Güzel ve Çirkin’ müzikali, İstanbul Zorlu PSM’de Broadway rüzgârı estirdi. Öğrencilerin 20 TL’ye izleyebildiği bol ödüllü yapım, baştan sona müzik, ışık, dans, aksiyon ve romantizm yağmuru vaat ediyor.

Yayınlanma: 13.10.2014 - 09:57
Abone Ol google-news

Taşralı güzel “Belle” ile, lanetlenen Prens “Beast”in aşklarını işleyen Disney ve Broadway imzalı “Güzel ve Çirkin” müzikali, 20. yıl özel dünya turnesi kapsamındaki ilk durağında, 8 Ekim akşamı ilk kez Zorlu Center PSM sahnesinde alkışlandı.

Yoğun ilgi nedeniyle 26 Ekim’e dek izlenecek iki perdelik müzikalin öğrenci biletleri 20 TL’den satılıyor. Türkçe alt yazılı etkinliğin en romantik sahnesi “akşam yemeği”nde göğe asılı duran devasa kırmızı ayın, tam da dünyadan büyük ölçüde izlenen topyekûn “Kırmızı Ay” tutulmasına denk gelişi ise hayli dramatik bir tesadüf yarattı.

Dumanlar, konfetiler, patlamalar, ışık sağanakları, senkronize dans şovları ve “yaşayan” eşyaların göz alıcı sahne-dekor hünerleriyle sık sık alkışlarla karşılanan gösteri, kural gereği altı yaş üzeri çocuk izleyicilerle doluydu.

Gösteride en çok, egoist “Gaston” (Adam Dietlein), çapkın “Lumiere” (Hassan-Nazari Robati), şirin fincan “Chip” (Paul Crane) ve elbette çaydanlık “Bayan Potts” (Emily Matheson) ile, yapımın kürklü jönü “Beast” (Darick Pead) ve kuşkusuz, kendisi kadar sesi de billur gibi “Belle” (Hilary Maiberger) karakterleri büyük beğeni topladı.

Gecenin unutulmaz bölümlerinden biri de yapımın odağındaki “Şato”nun neo-klasik / barok sahne dekor tarzına gönderme yapan “saat” Cogsworth karakterinin, “If it’s Baroque, don’t fix it!” / “Barok/kırıksa, onarmaya değmez!” şeklindeki esprisiydi. Temeli, 1756’da Fransız Jeanne-Marie Leprince de Beaumont’un yazdığı masala dayanan ve müziği Alan Menken, sözleri Howard Ashman’a ait ana tema parçası “Güzel ve Çirkin” ile, 1992’de Oscar kazanan yapım, Disney’in uzun metrajlı, üç Altın Küre ödüllü aynı adlı animasyon filmiyle, dünyaca övgü toplamıştı.

1946’da şair ve sinemacı Jean Cocteau’nun da filme aldığı eserin müzikali, Zorlu PSM’de yarından itibaren hafta içi saat 21.00’de, cumartesi saat 15.30 ve 20.30, pazar günleri ise 14.30 ve 19.30’da izlenebilecek. (Müzikalin biletleri 67 ve 230 TL arasında değişiyor. www.zorlucenterpsm.com)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler