Ozan Ceyhun Atuf Kansu, 100. doğum yılında anılıyor

Ozan, yazar, aydınlanmacı ve çocuk hekimi Ceyhun Atuf Kansu, doğumunun 100. yılı olan 2019 yılı boyunca çeşitli illerde sergiler, yeni kitap yayımları, belgeseller, çalıştaylar, toplantılar, gösteriler, şiir ve beste yarışmaları ile anılmaya devam ediyor.

Yayınlanma: 26.03.2019 - 23:19
Abone Ol google-news


Çankaya Belediyesi, ÇYDD Ankara Şubesi, Besteciler-Orkestra Şefleri ve Müzikologlar Birliği (BESOM) ve Ceyhun Atuf Konseri Kansu ailesince düzenlenen resim-heykel sergisi, belgesel gösterimi, beste ve şiir ödülü törenleri 28 Mart Perşembe günü Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Küratörlüğünü Dilek Karaaziz Şener’in yaptığı “Bağımsızlık Gülü-Ceyhun Atuf Kansu 100 Yaşında” sergisi ile saat 18.00’de açılacak töreni, saat 19.00’da başlayacak olan piyanoda Kenan Tatlıcı’nın olduğu “Ceyhun Atuf Kansu Şiirlerinden Beste Yarışması” konseri takip edecek.

Kansu’nun belgeseli gösterilecek

Ömrünü, tanıklık ettiği kurtuluş yıllarının ardından gelen coşkulu Cumhuriyet devrimini; şiirleri, yazıları, kitapları ve insancı hekimliği aracılığıyla halka anlatmaya, devrimin uygulayıcısı ve yaşatıcısı olmaya adayan Kansu’yu anlatan “Ceyhun Atuf Kansu Belgeseli” de gösterime sunulacak. Yapımcılığını Işık Kansu’nun, yönetmenliğini Egemen Adak’ın yaptığı belgeselin ardından ise şiir ve beste ödül töreni yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler