NDS’de Daniel Colagrossi sergisi

Notre Dame de Sion La Galerie, yeni sezonun 22 Ekim Çarşamba 19’da açılacak ilk sergisinde, fotoğrafçı, ressam, aşçı özellikleriyle tanınan çok yönlü Fransız sanatçıDaniel Colagrossi’yi İstanbullu sanatseverlerle buluşturacak.

Yayınlanma: 20.10.2014 - 17:05
Abone Ol google-news

Daniel Colagrossi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde, kendi yaptığı yüz civarında yemek resmini, tarifleri eşliğinde sergileyecek.

Çizgilerle Yemekler

Daniel Colagrossi’nin projesi, gurme yemekleri tasvir etmek üzerine. Onun resimleri, yemek pişirme eyleminde belli bir zevki yansıtıyor.

Tüketicilerin gittikçe daha fazla dondurulmuş köfte ve diğer konserve yiyeceklere alıştığı bir dönemde, Daniel Colagrossi, hazırlanmış bir yemeğin sadelik ve şıklığını,bizi çevreleyen besinlerin doğasını, bunların bize verdiği zevki ve ortaya çıkan tatları hatırlatma amacından yola çıkıyor.

İstanbul ve İzmir’de  fotoğraf sergisi açmış olan, basının saygın isimlerinden Mine G. Kırıkkanat’ın eşi olan Daniel Colagrossi, Türkiye’yi iyi tanımakta, ilgiyle gözlemeyi sürdürmekte. Colagrossi, 2011’de, Türk mutfağında en çok kullanılan baharat ve malzemelerle hazırlanmış Fransız yemeklerinin tariflerini verdiği "Alafranga Türk Sofrası" adlı resimli kitabı ile de dikkat çekmişti.

Colagrossi’nin Çizgilerle Yemek sergisi Harbiye’de bulunan Notre Dame de Sion Fransız Lisesi -La Galerie’de 30 Aralık 2014’e dek izlenebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler