Kültürel miras ve korumanın en büyük zaafı: siyaset

Yunus Aran Konferansları 53. Buluşmasının konuğu Prof. Dr. Edhem Eldem, 21 Ekim Salıgünü saat 14.30‘da MSGSÜ Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda “Türkiye’de Kültürel Miras ve Korumanın En Büyük Zaafı: Siyaset" başlıklı bir konferans verecek.

Yayınlanma: 20.10.2014 - 17:20
Abone Ol google-news

Mimar Sinan Üniversitesi 1999 Mimarlık Bölümü mezunu mimar Yunus Aran’ın anısını yaşatmak, mimarlık fakültesi öğrencilerinin birikimlerine katkıda bulunmak için ve mesleki kariyerlerini mimarlık alanıyla kesiştiren farklı disiplinlerden konuşmacıların katılımıyla 2001 yılından bu yana her yıl düzenli olarak Yunus Aran Birlikteliği ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Yunus Aran Konferansları’nın 53. konuğu Prof.Dr. Eldem Eldemolacak.

Bu yıl korumaüst-temasıyla yürütülen 2014-2015 Akademik Yılı Yunus Aran Birlikteliği etkinlikleri çerçevesinde, konuşmacı Prof Dr Edhem Eldem, Türkiye’de Kültürel Miras ve Koruma çalışmaları ile Siyaset arasındaki etkileşimi irdeliyor.

“Türkiye’de Kültürel Miras ve Korumanın En Büyük Zaafı: Siyaset”

Eldem konuşmasında kültürel miras kavramı ve bunun korunması ihtiyacı konusundaki kararların neredeyse istisnasız bir şekilde belirli siyasi ve ideolojik dürtü ve tercihlerin gölgesinde kalmış olmasıüzerinde izleyicileri aydınlatacak.

Edhem Eldem

Prof. Dr. Edhem Eldem 1989’da Aix-en-Provence Üniversitesi’nde Robert Mantran’ın yönetiminde 18. yüzyılda İstanbul’da Fransız ticareti konusunda doktora tezini tamamlamış, aynı sene Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öğretim üyesi olarak göreve başlamıştır. Misafir öğretim üyesi olarak Berkeley, Harvard ve Paris’teki École des Hautes Études en Sciences Sociales, École Pratique des Hautes Études ve École Normale Supérieure’de ders vermiş, Berlin’de Wissenschaftskollleg’de fellow olmuştur. İlgi alanları arasında on sekizinci yüzyılda Osmanlı-Avrupa ticareti, Osmanlı mezartaşı kitabeleri ve ölüm kültürü, geç Osmanlı dönemi İstanbul’u, Osmanlı Bankası tarihi, on dokuzuncu yüzyıl Osmanlı biyografileri ve otobiyografik yazım sayılabilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler